Microsoft bude mít větší kontrolu nad aktualizacemi Windows 10

4

Vyhlíželi jste někdy netrpělivě novou verzi Windows Phone pro váš telefon? Na vině nemusel být pouze Microsoft, ale také operátor, který měl faktickou kontrolu nad tím, kdy update zamíří na telefony v jeho síti. To by se ale s příchodem mobilních Windows 10 mělo změnit.

Vyplývá to z prohlášení, které se týká systému update Windows 10, a to včetně těch pro mobilní telefony. Podle nich má být Microsoft tou poslední a v podstatě jedinou autoritou, která rozhodne, kdy bude nová aktualizace přístupná ke stažení. Rozhodl se tak na základně špatných zkušeností, zejména pak s americkými operátory.

Současná podoba Windows 10 pro telefony.

Neznamená to však, že by operátoři byli zcela ze hry. Před finálním zveřejněním se objeví v tzv. insider programu, jehož nedílnou součástí budou i zástupci operátorů a jejich slovo zde bude mít velkou váhu.

TIP! Známe názvy Windows 10: očekávejte návrat Windows Mobile

Nicméně jakmile jednou dojde k rozhodnutí o zveřejnění updatu, provede se bez ohledu na typ přístroje anebo síť, ve které je provozován. To má uživatelům zajistit rychlejší přístup k aktualizacím a zajistit menší fragmentaci. Špatnou zprávou je, že toto se týká až Windows 10. Update z Windows Phone 8.1 se tak v některých sítích může zdržet.

Zdroje: windowscentral.com, zdnet.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
To by malo byť u všetkých os ako to má iOS ak raz uvoľnia update tak to má byť výrobca -zariadenie a nie výrobca - operátor -zariadenie... zbytočne to len spomaľuje aktualizacie a tým aj niekedy dôležité opravy či bezpečnostné záplaty...
tomas
Preco tam ma byt aj operator. Vysvetli mi to niekto?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze