Které telefony LG obdrží Android 7? Moc jich bohužel není

8
Které telefony LG obdrží Android 7? Moc jich bohužel není
  • Jihokorejské LG nevidí v Androidu 7 jednoznačný přínos a aktualizované modely pečlivě vybírá
  • Na druhou stranu aktualizace dorazí i na starší V10 a možná také na LG G4
  • Seznam nám poskytlo české zastoupení společnosti

V minulém týdnu jsme si přiblížili aktualizační plány Samsungu a nyní je na řadě jeho domácí soupeř, kterým je LG. Výrobce rovnou přiznává, že se aktualizace na Android 7.0 nedočká celé jeho portfólio a své rozhodnutí rovněž zdůvodňuje. Dle LG se rozdíly mezi generacemi systému Android smazávají, a není tak nezbytně nutné dostat nejnovější update na každý model. LG například zmiňuje, že rozhodují také funkce a jejich využití v praxi. Jako příklad udává funkci Multi-window, která je údajně špatně využitelná na zařízeních s displeji menšími než 5,2 palce. Tyto modely tak Android 7.0 Nougat neobdrží. To je první vodítko při snaze si tipnout, na které telefony se dostane.

Letošní výše postavené modely již rovnou nabízí sedmičkový Android, a proto je není nutné zde zmiňovat. Rovnou se tedy překlopíme do roku 2016. S aktualizací mohou počítat majitelé LG G5 a také varianty LG G5 SE, pakliže aktualizace doposud ještě neobdrželi. Tyto dva modely však představují kompletní výčet těch, kteří z loňska aktualizaci dostanou. Mimo aktualizační proces jsou všechny starší telefony řady K i model X cam. Zbylé smartphony se na českém trhu ani neprodávaly.

Přesuňme se do let 2014 a 2015, překvapivě i zde LG zvažuje aktualizaci některých telefonů. Potěšit můžeme uživatele LG V10, pro který se Android 7.0 Nougat již připravuje. Naděje dále nezhasla majitelům LG G4, u kterého výrobce nadále zvažuje funkčnost nové verze Androidu. Jakožto vlajkový model by si aktualizaci ale jistě zasloužil. Aby byl výčet kompletní, musíme zmínit i Nexus 5X, který vyrábělo LG. Ten však aktualizaci obdržel již v loňském roce. Definitivní konec podpory je stvrzen pro již opravdu staré LG G3, jehož konečnou stanicí je Android 6.0. O žádných dalších přístrojích se již české zastoupení v souvislosti s aktualizací nezmínilo. Zbývá také doplnit, že příchod nové verze softwaru se může lišit v závislosti na tom, zda jste telefon pořídili z běžné distribuce nebo například od operátora.

Diskuze ke článku
Rypec
Hmm, moje G2 zase nic.
Dragereker
LG V10 už dostáva Nougat nie len v Korei, ale pred pár dňami začala dostávať aj medzinárodná verzia...LG G4 by mal nasledovať hneď po V10tke..
Michal_Ostrava
Na V10 mi přišla dneska.
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
Ty než vydají Android 7 na LG V10 tak já si koupím Galaxy S8+ :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze