Lidé, kteří formují český internet, se sejdou již po jedenácté

Lidé, kteří formují český internet, se sejdou již po jedenácté

WebExpo, nejstarší a největší česká konference o webu, bude letos opět inspirovat, vzdělávat a bavit. Ano, máte pravdu, první nebo největší konferenci dnes pořádá skoro každý, jenže WebExpo opravdu bylo první a dlouhodobě je největší českou konferencí pro ty, kteří tvoří internet. Konalo se již 10 ročníků, na kterých celkem 12 412 vývojářů, designérů, marketérů a podnikatelů naslouchalo 880 řečníkům. Mediálním partnerem je i letos server mobilenet.cz.

Web už dávno není izolované prostředí pro geeky, a proto na letošní účastníky WebExpa čekají především témata, která propojují internet s okolním světem: kryptoměny, internet věcí (IoT), strojové učení (ML), umělá inteligence (AI) a další. Kdo si chce udržet vliv na budoucnost podnikání, marketingu, produktového designu a vývoje, měl by si teď hned zapsat blížící se WebExpo 2018 do svého kalendáře.

WebExpo

Do druhé dekády WebExpo vstupuje rozhodně a s jasnou vizí: každý rok do Prahy přinášet témata, která brzy pohnou celým on-line světem. Proto WebExpo pracuje na spoustě změnách. Toto jsou hlavní 4 změny, které vás čekají.

1) Redefinovaná témata WebExpa

Web už zástupci WebExpa dávno nechápou jen jako webové stránky, ale spíš se bavíme o komplexním a propleteném světě internetu. Přibyly kryptoměny, IOT, velkým tématem jsou data, ML a AI. Komunita WebExpa už nemůže žít v oddělených skupinkách programátorů, designerů a marketérů. Specializace neumožňují mít globální představu o tom, co nám budoucnost přinese a jak se na ni máme připravit.

Proto WebExpo opustí rozdělení na Development/Business/Design. Přednášky a workshopy v programu pro lepší orientaci označí WebExpo tagy. Těšte se na témata Creative Developers, Visual Inventions, Machine Brains, Workplace Toolbox, Post-fact Marketing, Future Realities a Design Thinking!

2) Vše v angličtině

Každý rok přijíždí do Prahy spousta řečníků ze zahraničí, na některé z nich se čeká i 3 roky. Také nezanedbatelná část návštěvníků nemluví česky. Právě z těchto důvodů se pořadatelé WebExpa rozhodli, že od tohoto roku bude oficiálním jazykem WebExpa angličtina.

Anglickým prostředím chce zahraniční návštěvníky povzbudit, aby navštívili také české přednášky a ocenili práci tuzemských odborníků. WebExpo také chce, aby čeští účastníci mohli nasát inspiraci a získat kontakty napříč národnostmi.

3) Sblížení, propojení a interakce

Díky všem skvělým technologiím se všichni pomalu uzavíráme před obrazovky a ztrácíme lidský kontakt. WebExpo ale chce znovu vytvořit podmínky pro propojování a poznávání nových zajímavých lidí. A tak tomu byl rovněž přizpůsoben obsah —  připravují se workshopy v malých skupinkách a proběhnou diskuze s přednášejícími v úzkém kruhu zájemců ve speakers’ corneru. K networkingu poslouží speciální sály v Lucerně a samozřejmě zůstávají tři neformální afterparty.

4) Svět internetu nejen pro velké

Návštěvníci WebExpa jsou ti, kteří tvoří budoucnost a už dlouho nejde jen o tu technologickou. Za 10 let jsme se všichni posunuli a mnozí z nás nyní investují velké úsilí do toho nejdůležitějšího, co pro budoucnost můžeme udělat  —  výchovy svých dětí. A WebExpo chce letos participovat!

Proto se letos chystá dětský koutek poblíž přednáškových sálů. Pro miminka bude připraven salónek dále od přednáškových místností, kde je rodiče v klidu nakrmí a také si konečně najdou chvilku na sebe a popovídání nad šálkem kávy. O pozornost větších dětí se postarají lektoři z makeITtoday, kteří je nadchnou zábavným programováním a interaktivními hrami. Děti se tu mohou těšit na omalovánky spojené s AR nebo vyzkoušení 3D tiskárny. Ještě dlouho budou mluvit o tom, že navštívili svět robotů.

WebExpo

WebExpo se koná 21. a 22. září 2018 v Praze v sedmi sálech pro 2 000 posluchačů vystoupí 60 řečníků. Připraveny jsou i tři párty. Mezi největší hvězdy letošního ročníku patří Guillermo Rauch (zakladatel Zeitu), Val Head (specialistka na UX/UI animací v Adobe) nebo Dan Saffer (designer v Twitteru). Další podrobnosti průběžně naleznete na webu www.webexpo.net. I letos je mediálním partnerem akce server mobilenet.cz.