LG v Q4 2016 nepřekvapilo, mobilní divize meziročně ztrácí

9

LG odhalilo svoje finanční výsledky za poslední čtvrtletí roku 2016 a bohužel příliš nepřekvapilo. I přesto, že se mobilní divizi díky LG V20 vcelku dařilo, meziročně vykázala společnost ztrátu. Nedařilo se především vlajkovému modelu LG G5, naopak dalším divizím společnosti LG si vedly slušně.

LG oznámilo své finanční výsledky za poslední čtvrtletí roku 2016. V mnoha ohledech se společnosti dařilo, především v prodejích spotřebičů a dalšího vybavení. Mobilní divize ale bohužel nevykázala takový zisk, jaký se předpokládal a meziročně si LG v segmentu prodejů mobilních telefonů pohoršilo. Celkově LG vykázalo zisk ve výši 12,79 miliardy dolarů a provozní zisk činí 1,16 miliardy dolarů. Za slabými prodeji mobilní divize stojí nepříliš povedené LG G5.

TIP: Podívejte se na prodejní balení LG Watch Style (3× aktualizováno)

LG G6

LG oznámilo v mobilní divizi mezičtvrtletní 15% nárůst, dařilo se především modelu LG V20, který se na našem trhu ještě oficiálně neprodává. Pokles prodejů je meziročně o 8 %, o 16 % pak meziročně klesl zisk z mobilní divize. LG předpokládá, že se do hry vrátí zpět s modelem LG G6, který očekáváme na nadcházejícím veletrhu MWC 2017 v Barceloně.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
PavelD
Jsem s LG G4 nadmiru spokojen, az na ten Bootloop, ktery mi ale v zaruce opravili. LG ma zalostny marketing, tam by ty lidi meli jit od valu a nahradit je za dravejsi. LG se take stahlo z CZ trhu a presunulo se do Polska, tzn. to je ten duvod, porc tu nesezeneme V20, G5 v CZ distribuci. Technika je je na urovni, ale marketing to vse kazi.
Řezňýk
Panebože, střelte někdo to zvíře do hlavy, nemůžu se dívat, jak se trápí!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze