LG připravuje své vlastní osmijádro pro mobily

3

Výkon procesorů v mobilních telefonech a tabletech rostl za posledních několik let docela strmým tempem, až se zdá, že se za chvíli srovná s výkonem běžných počítačů. Společnost LG se rozhodla též zapojit do výroby mobilních procesorů a plánuje přijít s procesorem rovnou osmijádrovým.

Až donedávna jsme si vystačili v telefonech a tabletech s běžným jednojádrovým procesorem, to už ale aktuálně neplatí. Běžný standard je procesor dvoujádrový, v těch nejlepších modelech najdeme už čtyřjádro. Zanedlouho nebude výjimkou ani mobilní osmijádrový procesor, na jednom takovém právě pracuje společnost LG.

O tom, že společnost LG koketuje s výrobou vlastních mobilních procesorů se už nějakou dobu spekuluje. Nyní se potvrdilo, že je to pravda, nový procesor bude poprvé použitý v plánovaném telefonu Optimus G II, který bude představen na podzimním veletrhu IFA v Berlíně.

Tento nový procesor, označovaný jménem Odin, nebude žádné ořezávátko. Bude mít osm jader, vyrobený bude 28 nm HKMG technologií na architektuře big.LITTLE, kterou vyvinula britská společnost ARM. Čtyři jádra budou Cortex A15, další čtyři slabší Cortex A7. Podle požadavků aplikace a systému se bude procesor mezi těmito jádry přepínat. Jelikož LG nemá žádné svoje továrny na výrobu procesorů, vyrobí je pro něj tchaj-wanská společnost TSMC.

Zdroje: koreatimes.co

Diskuze ke článku
Casper
A za 2měsíce po LG vydá Smasung dvanáctijádo :-D
Kneblis
Jen tak dál. :-)
samuel
Co?Dvanácti jádro ty jsi musel vypít hodně red bullu to ani moje babička neříká!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze