Výkonné LG Optimus G2: unikají první fotografie (Aktualizováno)

Úniky prostřednictvím benchmarků nejsou v současné době ničím vyjímečným a nové informace se z nich dozvídáme takřka neustále. Tentokrát se v jednom takovém testu objevil očekávaný nástupce smartphonu Optimus G, který má ještě navýšit své kvality oproti předchůdci. A to hned na několika frontách.

Aktualizováno 31. 5. 2013

Na internetu se objevily první snímky, které údajně zachycují připravovaný Optimus G2. Na prvním snímku, který do světa vypustil Twitter účet Evleaks, je zařízení, o kterém se malou chvíli mluvilo jako o Nexusu 5. Nicméně se zdá, že půjde o Optimus G2, který by měl být částečně zachycen také na další fotografii, která se ukázala právě dnes.

LG Optimus G2

Původní informace z 30. 3. 2013

Jak už víme z dřívějška, novinka od Qualcommu jménem Snapdragon 600 je jedním z nejrychlejších mobilních procesorů současnosti, což je možná také důvod, proč si jej do svých výrobků vybralo nejen HTC (HTC One), ale také Samsung (Galaxy S 4). Výkonnější už je pouze chystan Snapdragon 800 v duetu s grafickým čipem Adreno 330. A právě tímto monstrem by se měl pochlubit připravovaný Optimus G2.

Čtěte také: LG Optimus G2 se postaví proti Galaxy S IV FullHD displejem.

To alespoň lze vyčíst z nejnovějších výsledků testu GLBenchmark, kde lze LG D801 (kódové označení pro Optimus G2) vidět vedle předchůdce (LG E975) a HTC DROID DNA. Kromě nejnovějšího procesoru nelze nespatřit také několik dalších specifikací, kde vládne především famózní displej s rozlišením 1794 x 1080 pixelů (což znamená umístění tlačítek na displej, který má jinak FullHD rozlišení) a operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean.

Zleva LG Optimus G a Optimus G Pro

Bohužel se nejedná o benchmark, který by ukazoval reálný výkon a rychlost jednotlivých komponentů, na ty si ještě budeme muset počkat. To však nemění nic na faktu, že LG rozhodně hodlá v brzké době představit velmi silného konkurenta pro novinky soupeřů, jmenovitě Samsung Galaxy S 4 a HTC One.

Zdroje: slashgear.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Noxius
No ja dúfam, že konečne už to bude fakt to G2 :D Myslel som, že bude už v Las Vegas,.... Mohlo by mať dizajn podobný Gčku. Aspoň čo sa týka rohov a zaoblenia zadného krytu. Tak aspoň nemusím ísť do Gčka a už počkám, hľadal som niečo 5 palcové s fullHD, ale nič tu nie je také pekné :D
Pavelgajdo
Tak u nás se teprve teď začíná prodávat Optimus G(1) a oni už chystají nástupce...
Tomáš
to nema byť nahodou G PRO ? už som stoho pomätený

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze