LG G6 by se mělo dočkat Orea až ve druhém čtvrtletí letošního roku

14
LG G6 by se mělo dočkat Orea až ve druhém čtvrtletí letošního roku
Fotografie: mobilenet.cz
  • LG G6 se má dle italské pobočky výrobce dočkat Orea někdy v druhém čtvrtletí roku
  • O evropské aktualizaci novějšího LG V30 na Android 8.0 se ovšem prozatím neřeklo ani půl slova

LG se v posledních letech snaží, aby zákazníky přesvědčilo ke koupi svých telefonů. Modelová řada V představuje šampiony v natáčení videa a manuálním ovládání fotoaparátu, s G5 si výrobce neúspěšně zaexperimentoval s modularitou, pár pokusů dalo LG i zahnutému displeji s G Flex, zatímco modely V10 a V20 to zkoušely se dvěma displeji. Nic ovšem nezabralo a ani povedené loňské vlajky mnoho lidí neoslovily.

Dávalo by tedy smysl, kdyby se LG snažilo přesvědčit fanoušky skvělou softwarovou podporou, ale ani toho jsme se nedočkali. Nejnovější LG V30 dostalo Oreo po řadě beta testů teprve v domácí Koreji, ale u nás jede zatím stále na starším Nougatu. To LG G6 má Nougat zatím všude, avšak to se má podle posledních informací změnit a dle slov výrobce „zásadního předělání uživatelského rozhraní“ bychom se měli dočkat někdy v první polovině letošního roku.

Dle italské pobočky LG Android 8.0 Oreo pro LG G6 přijde konkrétněji někdy v druhé čtvrtině roku, přičemž je možné, že se objeví ještě dříve v Koreji či USA. Doufejme však, že již v prvním čtvrtletí se dočká Orea v Evropě také V30. Vzhledem k řečem o změně strategie LG a zaměření se na podporu stávajících zařízení nemá společnost zatím ten nejlepší start do nového roku.

LG G6

Rozměry148,9 × 71,9 × 7,9 mm, 163 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (1 440 × 2 880 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, 2×2,35 GHz + 2×1,6 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 32 GB / 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 300 mAh, doba nabíjení: 1:47 hodin

Zdroj: pocketnow.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Mio
LG má od predstavenia G2-ky len plnú hubu sra+čiek. Podpora na bode mrazu, hardvérovo vždy pozadu, zariadenia nedostupné a opravu zariadenia by lepšie zvládli aj cvičené opice než Poliaci v oficiálnom servise.
Veľkou výhodou je však cena, ktorá za pár mesiacov od predstavenia krásne klesne a hi-end zariadenie má človek za "pár šupov".
Kensi Blye Deeks
Kensi Blye Deeks
Tak to je ta nová strategie LG budeme zkoušet co až zákazník vydrží
Pesedm
:)))
Petr
Už by s tím měl Google konečně něco udělat, aby aktualizace nezáležely na libovůli výrobců. Čekat skoro rok na upgrade, který to často ještě domrví a pak už nedostat nic, to je prostě u top modelů nepřijatelné. Na jednu stranu bych chtěl, aby byla co největší konkurence a LG přežilo, na druhou mi takový výrobce, co si ze zákazníků dělá dobrý den, je ukradený a ať klidně krachne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze