LG G Watch mají problém s napájecími piny: opraví ho aktualizace

1

To, že vodivé kapaliny, k tomu ještě slané, si moc nerozumí s elektronikou, ví asi každý. LG to ale došlo moc pozdě a uživatelé LG G Watch mají problémy s nabíjením, jelikož dva z pěti napájecích pinů, které jsou v kontaktu s pokožkou, byly konstantně pod napětím a začaly korodovat.

Trošku úsměvná se může zdát softwarová chyba hodinek LG G Watch, které se napájí pětipinovým konektorem na spodní straně, jež je v přímém kontaktu s pokožkou. Co čert nechtěl, dva z těchto pinů byly kvůli softwarové chybě neustále aktivní a procházelo jimi tedy elektrické napětí. Agresivní pot si vybral svojí daň a někteří uživatelé nyní nemohou své hodinky nabíjet.

Nepřehlédněte:

Fotografie od uživatelů, kterým piny zkorodovaly

LG si chybu uvědomuje a chystá OTA aktualizaci, která odstraní chybu, kvůli které jsou dva piny stále aktivní a způsobují tak urychlenou korozi. Uživatelům, kterým již piny zkorodovaly, se doporučuje vzít hodinky do servisního centra a nechat si je vyčistit. Někteří uživatelé také hlásí nepříjemný pocit na kůži při nošení těchto hodinek, což je zřejmě způsobeno právě elektrickým napětím, které přichází do kontaktu s pokožkou a tak jí dráždí.

Zdroje: androidcommunity.com, androidpolice.com