Levný zvenku, prémiový uvnitř. To je nový Pocophone F1 od Xiaomi

3
Levný zvenku, prémiový uvnitř. To je nový Pocophone F1 od Xiaomi
  • Novinka má za úkol oslovit především výkonným hardwarem se Snapdragonem 845
  • Ušetřilo se například na materiálech, zadní strana je z polykarbonátu
  • Telefon disponuje duálním fotoaparátem s 12 + 5 megapixely

Xiaomi dnes pod svou značkou Poco představilo zbrusu nový smartphone Pocophone F1. Novinka byla očekávána a má se profilovat jako cenově dostupný telefon s co nejvyšším výkonem. Podíváme se, zda tyto požadavky splňuje. Čelní stranu z drtivé části zaujímá 6,18palcový Full HD+ displej s výřezem v horní části. V tomto ohledu tedy nejde o žádné velké překvapení. To přichází při pohledu na zadní stranu. Ta není skleněná nebo snad hliníková, jak je dnes běžné. Výrobce zvolil polykarbonát, čímž jistě uspořil. Současně však Xiaomi ukázalo i luxusnější variantu zvanou Armored Edition, která má zadní stranu z kevlarových vláken.

Xiaomi Pocophone F1

To důležité se skrývá pod kapotou, kam byl nasazen výkonný procesor Snapdragon 845 kombinovaný s 6/8GB operační pamětí typu LPDDR4X-1866. Dle AnTuTu dosahuje Pocophone F1 výsledku přes 291 tisíc bodů. To je mimochodem obdobný výsledek, kterým se chlubí Galaxy Note9. Nižší operační paměť je spjata s 64/128GB úložným prostorem, zatímco vrcholná verze pojme až 256 GB dat. Pocophone F1 se také chlubí pokročilým vodním chlazením pro co nejrychlejší odvod tepla. Telefon by se tak i při náročných operacích neměl tolik zahřívat. Systém zajišťuje Android 8.1 Oreo s upravenou nadstavbou MIUI, kterou lze zabezpečit otiskem prstu či rozpoznáním obličeje za pomocí infračerveného senzoru.

Xiaomi Pocophone F1

Zadní strana je domovem duálního fotoaparátu. Ten hlavní 12megapixelový dodalo Sony, sekundární 5megapixelový fotoaparát zase Samsung. Pro potřeby selfies je připravena 20megapixelová čelní kamerka. V další výbavě figuruje podpora LTE, Bluetooth 5.0 či možnost pracovat se dvěma SIM kartami. Dostalo se také na USB-C a 3,5mm jack. Potěší slušná baterie s kapacitou 4 000 mAh.

Xiaomi Pocophone F1

Xiaomi Pocophone F1 se má začít prodávat ještě během tohoto měsíce za 259 eur, což je přibližně 8 tisíc korun s daní za nejslabší verzi. Prostřední varianta (128 GB) vyjde na 9 tisíc a vrcholná verze (256 GB) na necelých 11 tisíc . Pakliže se však novinka dostane na český trh, budou ceny zřejmě o něco vyšší. Za speciální variantu Armored Edition si budete připravit něco málo přes 11 tisíc.

Xiaomi Pocophone F1 8 GB RAM

Rozměry155,5 × 75,3 × 8,8 mm, 180 g
DisplejTFT IPS, 6,18" (2 248 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:40 hodin
Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.
Diskuze ke článku
Michal Dvořák
Michal Dvořák
To by mohl být nástupce mojí Redmi Note 4.
Eedx
Upřímně nechapu ten jejich launcher... Něco z Miui 9 a neco z čistého droida...
Hansz
Tohle nepochopím, Xiaomi vydá takovou střelu a nedá dovnitř NFC. A to teď vydají náramek Hry+ právě s NFC, který je prý primárně určen pro čínský trh tak ať uživatel může platit právě s NFC, ale čím ho ovládá, když v mobilu NFC chybí? Nechápu to! Dávejte do svých mobilů NFC a získáte více zákazníků. Absence mě odradila od koupí Xiaomi mobilu!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze