Lenovo uvedlo nové ThinkPady Yoga: hned ve třech úhlopříčkách

6

ThinkPad je ve světě přenosných počítačů pojem, který něco znamená. Ještě aby ne, u jeho začátků stálo samotné IBM, které je praotcem všech osobních počítačů a notebooků. ThinkPady byly a jsou pracovní stroje, ať už se jedná o gigantické pracovní stanice s dvěma displeji nebo o lehký a přenosný X1 Carbon. Lenovo však si však na letošní CES připravilo několik modelů Yoga.

Nejzajímavějšími kousky ze všech aktualizovaných a nově uvedených notebooků jsou ty z řady ThinkPad Yoga. Těch bylo uvedeno hned několik, přičemž se neliší jen v úhlopříčce, ale i v hardwarové výbavě. Jako u všech Lenovo Yoga, i ThinkPad Yoga má otočný pant, který umožňuje přetočit displej o 360° a udělat si z notebooku tablet. Na rozdíl od klasické řady Yoga jsou ThinkPady více zaměřené na pracovní sféru a také tak vypadají.

Lenovo ThinkPad Yoga 12

Všechny nové modely ThinkPad Yoga mají FullHD displej a úhlopříčka činí buď 12", 14" nebo 15". Samozřejmě jsou dotykové a nezapomnělo se ani na podporu stylusu, který má šachtu integrovanou do těla notebooku. Dostalo se i na podsvícené klávesnice, které potěší kohokoliv pracujícího ve tmě. Lenovo bude do počítačů osazovat procesory Intel Broadwell různých řad a v podstatě lze říci, že bude na výběr od Pentiumu po Core i7. U větších 14" a 15" variant bude možnost vybavení grafickým čipem NVIDIA GeForce, ale bohužel v současné době nevím, o jaký konkrétní model se bude jednat. A úložiště? Buď pevný disk až do kapacity 1 TB, nebo až 256GB SSD.

Lenovo ThinkPad Yoga 14

Největší 15" varianta bude mít dokonce i numerickou klávesnici, čímž potěší všechny uživatele, kteří pracují s čísly. Lenovo se naštěstí vrací zpět k fyzickým tlačítkům TrackPointu, který je poznávacím znakem všech ThinkPadů vice než 20 let. A hlavně musí být červený, jinak to není ThinkPad. Výdrž při běhu na baterii by u všech modelů měla být až 8 hodin, ale to nám potvrdí až reálné testy.

Lenovo ThinkPad Yoga 15

Cena nejmenšího ThinkPad Yoga 12 bude začínat na 999 dolarech (cca 28 200 Kč s DPH) a za větší 14" model zaplatíte 1 199 dolarů (cca 33 800 Kč s DPH). Za největší 15" model si Lenovo naúčtuje stejnou cenu jako za 14" variantu, tudíž 1 199 dolarů (cca 33 800 Kč s DPH). ThinkPady Yoga 12 a 15 budou dostupné v únoru, ale na Yogu 14 si počkáme do května. Oficiální ceny a dostupnost pro ČR zatím neznáme.

Zdroje: shop.lenovo.com, news.lenovo.com, cnet.com

Diskuze ke článku
Petr
Lenovo je z těma cenama neskutečné...
Martin Mach
Martin Mach
Jak říkáš. ThinkPad dělá úplně jiná divize Lenova, než je tomu u IdeaPadů. IdeaPad je notebook určitěný do prodeje v supermarketech poskládaný tak, aby vydržel 2 roky záruku. Tomu odpovídá i cena.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze