Lenovo uvádí nový Windows 8 tablet Miix 10

10palcový tablet Miix 10 se právě objevil na oficiálních stránkách čínské společnosti Lenovo. Kromě odhalení detailních specifikací jsme také zjistili, kdy a za kolik se bude prodávat.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Ihned po červnovém oznámení nového modelu Miix 10 nezapomnělo Lenovo zmínit, že tablet půjde do prodeje během třetího čtvrtletí letošního roku. Své sliby společnost dodržela – 10,1palcový Miix se objevil na stránkách výrobce, přičemž prodávat se začne již 16. srpna za 599 dolarů (cca 11 600 Kč bez DPH).

Jak už jsme zmínili, tablet nabízí 10,1palcový HD LED multitouch displej o rozlišení 1 366 x 768 pixelů. Výkon má na starost dvoujádrový procesor Intel Atom Z2760 o taktu 1,8 GHz, kterému napomáhá integrovaný grafický čip Intel HD Graphics a 2 GB paměti RAM. Jako operační systém zvolila společnost již předem avizovaný Windows 8. Dále mezi hardwarem přístroje nechybí ani 64 GB prostoru pro uživatele, slot pro microSD karty, miniHDMI výstup či Bluetooth 4.0 a systémový microUSB port.

Zatím nevíme, kdy přesně a za kolik se bude tablet prodávat v České republice a na Slovensku, ovšem dočkáme se snad již velmi brzy (možná ještě v průběhu srpna) a cena nebude přemrštěná – očekávaná malobochodní cena činí přibližně 12 000 Kč.

Zdroj: Engadget, Lenovo