Lenovo ThinkPad X1 Helix: hi-end hybrid oficiálně představen

CES2013 začal a začínají se na nás hrnout jedna novinka za druhou. Jako jedna z prvních společností, která představila své novinky pro rok 2013, bylo Lenovo. Dalším produktem je výkonný hybrid ThinkPad X1 Helix, který může sloužit jako tablet i jako ultrabook.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Jedná se o hybridní zařízení (konvertibilní ultrabook) spojením notebooku s odnímatelným dotykovým displejem. Lenovo ThinkPad X1 Helix je prezentován jako zařízení pro nejnáročnější uživatele, a tomu odpovídá i výbava.

Lenovo_ThinkPad_X1_Helix_specs

Nejnovější Lenovo tablet by měl s sebou přinést také ty nejmodernější specifikace, o čemž nás dozajista přesvědčí jejich seznam, který čítá položky jako dvoujádrový procesor Intel Core i7 Ivy Bridge, grafická karta Intel HD 4000, 4 GB RAM a Windows 8 Pro.

Mimo to bude Lenovo ThinkPad X1 Helix vybaven 11,6-palcovým IPS displejem s Full HD rozlišením (1 920 x 1 080 pixelů), který bude, jak je vidět z fotografií, využitelný z obou stran a nebo plně odmítalný. Dle tvrzení firmy Lenovo bude X1 Helix vybaven i nejjasnějším displejem z celého jeho portfolia. Ve výbavě ThinkPadu X1 Helix dále nechybí ani GPS, NFC, 3G modul, webová kamera (2Mpx) či podpora stylusu Wacom. lenovo dále slibuje výdrž až 10 hodin na jedno nabití. K dispozici bude tento hi-end hybrid již příští měsíc a to za částku od 1499 dolarů (30 000 Kč).

 

 

zdroj: the verge