Lenovo ThinkPad L450: firemní notebook zaměřený na produktivitu

3

Společnost Lenovo na našem trhu začíná prodávat pracovní notebook rodiny ThinkPad. L450 je zaměřený především na firemní klientelu, jež vyžaduje funkčnost a odolnost, kterou je řada ThinkPad proslulá. Tento model nabídne mnoho možností konfigurací a s 14palcovým displejem také vyhoví všem, kteří požadují kompaktnější zařízení.

Jak je zvykem u všech zařízení ThinkPad, i tento model se pochlubí bytelnou konstrukcí s ryze funkčním vzhledem. Lenovo se zde zaměřilo na produktivitu a výbava notebooku tomu odpovídá. Nejedná se tedy o konvertibilní zařízení, ale o starý známý funkční design, tento rok i s oblíbenými tlačítky k Trackpointu, které Lenovo v předchozí generaci integrovalo přímo do touchpadu, což se u fanoušků ThinkPadů neosvědčilo.

Lenovo ThinkPad L450

Návrat starého designu se neodráží pouze v tlačítkách k trackpointu, ale v celém vzhledu. Při prvním pohledu vás tak zmáhá pocit, že jste se vrátili o pět let nazpět. Nedá se říci, že by byl model L450 krásným zařízením, avšak má svoje kouzlo a nesnaží se ohromit ani svou extrémní tenkostí. Rozměry zařízení jsou 235 × 339 × 24,3 mm a jeho hmotnost se zastavila na 1,93 kg. Vyhoví tak nárokům kompaktního zařízení, avšak nesoutěží o nejkompaktnější zařízení na trhu.

Mezi matnými a nedotykovými displeji s 14" úhlopříčkou pak můžete vybírat rozlišení od HD až po FullHD, a stejné je to i s technologií displeje. Ve vybavenějších variantách je kvalitnější IPS technologie a v méně vybavenějších vám bude muset postačit TN panel.

Lenovo ThinkPad L450

Vysoká konfigurovatelnost je samozřejmě dostupná i ve vnitřních komponentách. Platí to především o procesorech Intel, z nichž nejvyšší výkon nabídne Intel Core i7 5500U a nejnižší zastane Intel Core i3 5005U. Všechny procesory pracují na architektuře Broadwell. Jak je poté zvykem u pracovních strojů, grafická karta nijak nevyniká, a ani ta nejvyšší možná volba, dedikovaná AMD R5 M240 totiž nenabídne špičkový výkon pro náročné hráče. Pokud je ale i ta pro vás zbytečností, Lenovo nabízí i integrovanou grafickou kartu Intel HD Graphics 5500. Operační paměť je dle konfigurace nabízena v hodnotách 4 GB, případně 8 GB.

Integrovaná paměť je pak 256 GB na SSD disku ve vybavenějších verzích. Vybrat ale můžete i klasický HDD disk, a to v kapacitě 500 GB.

Lenovo ThinkPad L450

Konektorová výbava není špatná, a to především díky chladnějšímu přístupu Lenova k extrémně tenkým rozměrům. Najdeme zde tak tři USB 3.0, LAN konektor a čtečku SD karet. Zajímavostí je pak úplné vynechání HDMI, které nahrazuje miniDisplayPort a starší VGA konektor. Naprostou specialitou je WiDi, které umožňuje bezdrátový přenos obrazu. Pochopitelně do sbírky nesmí chybět kombinovaný 3,5mm audio jack konektor pro připojení sluchátek a mikrofonu, a jak je u pracovních notebooků zvykem, máte možnost připojit také dokovací stanici.

Lenovo ThinkPad L450

Ani konektivita v ničem nezaostává a k internetu se připojíte pomocí rychlé Wi-Fi 802.11ac nebo, ve vybraných variantách, i pomocí 3G/LTE. Dále je k dispozici Bluetooth ve standardu 4.0.

Notebook je již nyní k dispozici a cena začíná přibližně na 22 300 Kč s DPH.

Technické parametry Lenovo ThinkPad L450 20DS0-003MC

Kompletní specifikace
Konstrukce339 × 235 × 24,3 mm, 1 930 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 14" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetIntel Core i7 5500U, CPU: 2×2,4 GHz, GPU: AMD Radeon R5 M240
PaměťRAM: 8 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: SD
Konektory3× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: Mini DisplayPort, další: Ethernet (RJ-45)
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 7 Professional
Akumulátor60 Wh, udávaná výdrž: 8 hodin
Dostupnostčerven 2015, 35 500 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Nejfjetšý borets
Prvný !!
Dano
Všimol som si že oproti staršej generácii (L440) tu výrobca použil asi úspornejšie procesory. Vie niekto ako sa to prejaví pri bežnom používaní? (net,Office,videá)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze