Lenovo ThinkPad 8 – špičkový Windows 8.1 tablet míří do prodeje

Lenovo ThinkPad 8 je jedním z prvních špičkových 8palcových tabletů s operačním systémem Windows 8.1. Zatímco se společnosti jako Dell, Acer či Asus snažily především snížit cenu, Lenovo představilo velmi kvalitní přístroj, jenž má uspokojit především náročné zákazníky.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Lenovo bude celkově nabízet tři modely, které se od sebe budou lišit velikostí úložného prostoru – k dispozici tak budou verze s 32, 64 a 128 GB úložného prostoru. Všechny tři modely jinak nabídnou shodné parametry.

lenovo-thinkpad-8-136215 lenovo-thinkpad-8-136220 lenovo-thinkpad-8-136226

TIP: Google prodává Motorolu, téměř za 3 miliardy dolarů ji kupuje čínské Lenovo

Displej dorostl do úhlopříčky 8,3 palce a do vínku dostal Full HD rozlišení (1 920 x 1 200 pixelů), rámeček kolem displeje je navíc extra tenký. Vysoký výpočetní výkon přitom obstarává čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3770 – tedy to nejlepší, co mezi Bay Trail procesory v současné době vůbec najdeme. Procesoru pak pomáhají 2 GB paměti RAM a integrovaný grafický čip Intel HD graphics.

Ve výbavě tabletu nechybí 10megapixelový zadní fotoaparát s LED diodou, 2megapixelová přední webkamera či slot na microSD karty, microHDMI výstup a samozřejmě ani microUSB port. Výdrž na jedno nabití by pak dle Lenova měla činit až 8 hodin. Tablet je navíc navržen tak, aby spolupracoval se speciálním příslušenstvím – k dispozici budou například i speciální magnetické kryty či dokovací stanice, která tablet umožní používat jako náhradu za klasické desktop PC.

V USA míří tablet právě do prodeje. K dispozici je v současné době 64GB varianta, která se prodává za 429 dolarů (cca 10 400 Kč včetně DPH), do prodeje by však brzy měla zasáhnout i 128GB a 32GB varianta – model s menším úložištěm by přitom měl stát přibližně 9 800 Kč včetně DPH.

Zdroj: Liliputing