Lenovo ThinkPad 2 s Windows 8 oficiálně představen

Po mnoha týdnech spekulací a uniků se rozhodla firma Lenovo včera oficiálně zveřejnit svůj očekávaný tablet ThinkPad 2 s Windows 8. V mnoha ohledech se jedná o špičkový tablet, který je více než konkurenceschopný.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Již v červnu na výstavě Computex 2012 bylo odhaleno mnoho informací o dalším zařízení z řady ThinkPad a od té doby mnoho zákazníků netrpělivě čeká na oficiální představení tohoto tabletu. Včera se tak stalo a Lenovo slavnostně oznámilo název nového tabletu - Lenovo ThinkPad 2.

lenovo-thinkpad-tablet2-oficialni

Lenovo ThinkPad 2 běží na systému Windows 8 a za jeho výkon je zodpovědný procesor Intel Atom. Tablet je dále vybaven IPS displejem o úhlopříčce 10,1 palců s rozlišením 1366 x 768 pixelů. Z další výbavy zde najdeme microHDMI výstup, slot na microSD karty, plnohodnotný USB port, zadní fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů a přední 2-megapixelovou webkameru. Výdrž tabletu je slibovaná výrobcem až na 10 hodin na jedno nabití. V nabídce bude možné si zvolit i 3G nebo 4G(LTE) modul.

lenovo-thinkpad-tablet2-oficialni2

Design se drží zaběhnutého korporátního vzhledu řady ThinkPad a navazuje na první generaci tabletu s operačním systémem Android (recenze). Po jeho vzoru je ThinkPad 2 připraven na ovládání stylusem, který je opět ukryt v samotném těle tabletu. V tomto směru se tak jedná opravdu o zajímavé zařízení. Další nadstandardní výbavou je určitě čtečka otisků prstů nebo NFC modul. Vše se je zabalené ve velmi štíhlém těle o tlouštce jen 9,8 mm.

lenovo-thinkpad-tablet2-oficjalni3

K tabletu si pak budete moci rovnou zakoupit dokovací stanici, která rozšíří zařízení o další dva USB porty, jeden microUSB port, plnodnotný HDMI výstup a Ethernet port. Dalším volitelným příslušenstvím je pak bezdrátová klávesnice. Tablet samotný bude představen zřejmě hned 26. října při uvedení Windows 8. Největší neznámou je tak zatím oficiální prodejní cena...

zdroj: engadget