Lenovo prý hodlá všechny budoucí telefony vydávat pod značkou Moto

10

O telefonech bývalé Motoroly možná uslyšíme mnohem více, než-li jsme si mohli myslet. Právě modely Moto jsou totiž v portfóliu Lenova nejúspěšnější a čínský výrobce do nich vkládá velké naděje do budoucnosti.

Lenovo Moto

Zprávy z Číny naznačují, že by Lenovo mělo všechny své budoucí smartphony zařadit mezi ostatní Moto telefony. Teoreticky by se tak mohlo stát, že logo Lenova zcela zmizí z mobilního světa. Naopak zachována by značka zůstala na tabletech či noteboocích. V souvislosti s nedávno zveřejněnými hospodářskými výsledky společnosti ale nejde o nijak překvapivou zprávu.

TIP! Lenovo Phab2 Pro s Google Tango se dostane i k nám, víme kdy

Lenovo Moto Z Force
Lenovo Moto Z Force

Ačkoliv je společnost Lenovo v zisku, rozhodně se na tom nepodílí mobilní divize, které se naopak nedaří a je ztrátová. Vše je samozřejmě vidět na prodeji telefonů, kterých Lenovo ve třetím čtvrtletí prodalo pouze 14 miliónů a TOP 5 světových výrobců se Lenovu výrazně vzdálilo. Společnost proto rozhodně bude řešit, jak situaci zlepšit. V hospodářských výsledcích bylo naznačeno, že se velmi dobře daří řadě Moto. To nadále naznačil úspěch modelů řady Moto Z. Bylo by tak celkem logické, kdyby veškeré úsilí Lenovo směřovalo právě na řadu Moto.

Zdroje: campaignasia.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
ICE
Takže tím značku Moto defacto znehodnotí. Do teď ta značka znamenala šanci, že tam bude čistý Android bez Lenovo bloatwaru a určitý kvalitativní rukopis staré Motoroly. Teď to bude Čína jako Čína
Marduch
Tvl, v Evropě nakonec fakt zůstanou ofiko jenom modely od Samsungu, Applu a protekcionistického Huawei.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze