Lenovo aktualizuje modely Vibe Z a Vibe X na Android 4.4

6

Čínské Lenovo patří mezi přední světové výrobce mobilních telefonů a postupně proniká i na náš trh. Mezi novinky, které si u nás můžete zakoupit, patří model řady Vibe. A právě Vibe X a Vibe Z hodlá výrobce potěšit novějším softwarem.

Starší z dvojice šťastných, Lenovo Vibe X bylo představeno již v září loňského roku na veletrhu IFA 2013. Tehdy startoval pětipalcový smartphone s Androidem 4.2 Jelly Bean. Aktuálně si lze Vibe X na našem trhu zakoupit a my jsme jej v redakci rovněž otestovali. Novější model Vibe Z, který jsme recenzovali nedávno, byl představen v listopadu 2013 a nabízí dokonce už 5,5palcový displej. Oba modely pojilo FullHD rozlišení, ale třeba také Android 4.2 Jelly Bean. Ten je však již postarší a ačkoliv jsme se v recenzích zmiňovali, že aktualizace zřejmě v dohledné době nebude, výrobce překvapil.

Lenovo Vibe X a Vibe Z

Lenovo oznámilo, že modely Vibe X a Vibe Z hodlá aktualizovat na nejnovější Android 4.4.2 KitKat, což je jistě skvělá zpráva. Nedojde jen k povýšení čísla v nastavení, ale mělo by dojít i k vylepšení samotného systému. Vylepšením by údajně měly projít fotoaparáty, kde se zlepší ostření a vyvážení bílé. Vzrůst by měl dle výrobce také výkon telefonů a to údajně až o 20 %.

V případě modelu Vibe Z se pak hovoří o vylepšení přehrávání 4K videí, inovovaném režimu multi-window a také o nových tématech. Aktualizace by už měla být vypuštěna, nicméně není konkretizováno, kdy se na jaké trhy nový software dostane. Je tudíž nutné počítat možná i s několikatýdenním čekáním.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Michal Šotola
Michal Šotola
Dobrý den, Lenovo Vibe UI 1.5, založené na Android 4.4.2 Kitkat, na svém Vibe Z už nějakou dobu používám. Aplikace fotoaparátu se zlepšila, zejména při ostření, ale myslím, že nezávisle na upgradu systému, aktualisuje se průběžně. Výkon je srovnatelný s Androidem 4.2.2, na Xda dokonce píší o poklesu o pár bodů v Anténou. Telefon je nadále velmi svižný s Google experience launcherem nemá chybu.
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Bude recenze A7-50?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze