Lenovo A1: tutti frutti tablet se 7 palci a Androidem

1

Nový tablet výrobce Lenovo byl spíše než v továrně vyroben v cukrárně, aspoň když zhodnotíme design tohoto tabletu. Hlavním znamením jsou různorodé odstíny ve kterých bude tablet distribuován. Dále nabídne jednojádrový 1 GHz procesor nebo Android 2.3 Gingerbread.

Lenovo A1

Lenovo A1

Tablet výrobce Lenova většinou nenalezne uplatnění v rukou manažerů nebo uživatelů, jenž si potrpí na maximální výbavu. Lenovo bude chtít zamíchat kartami ve střední třídě a především oslovit uživatele z řad mladších ročníků. Nový tablet přichází se 7 palcovým dotykovým displejem. I přes absenci dvoujádrového procesoru se za svoji výbavu nemusí nijak hanbit. Uvnitř zařízení tepe procesor Cortex A8 taktovaný na frekvenci 1 GHz. Hned dva fotoaparáty jsou připraveny pro fotograficky založené jedince, přední stranu okupuje kamera určená pro videohovory a tomu odpovídající rozlišení VGA 640 x 480 bodů, zadní strana se pak pyšní fotoaparátem s vyšším rozlišením 3 MPx.

Lenovo A1

Lenovo A1 - z barevných variant se vybere každý

Tablet A1 je tenký 11,9 mm a jeho hmotnost je 400 gramů. Součástí výbavy je plnohodnotná datová konektivita Bluetooth s bezdrátovými sítěmi Wi-Fi. Obavy o dostatečné paměťové prostory nejsou na místě díky přítomnosti slotu pro paměťové karty MicroSDHC. Hudební zážitek umocní vestavěné stereo reproduktory. Nový tablet bude distribuován do prodejní sítě prozatím v 16 GB variantě, do budoucna se ale počítá i s 32 GB verzí. Termín zahájení prodeje se očekává ještě ve čtvrtém kvartále letošního roku za dosud nespecifikovanou cenu. Co říkáte na nový tablet? Líbí se vám jeho barevné varianty?

Zdroje: slashgear.com, mobileburn.com