Konec: WhatsApp už nebude fungovat na Windows Phone 8 a BlackBerry OS

4
Konec: WhatsApp už nebude fungovat na Windows Phone 8 a BlackBerry OS
  • WhatsApp definitivně ukončí podporu pro tyto systémy od 1. ledna 2018
  • Podpora pro zařízení s Androidem 2.3.7 Gingerbread potrvá do 1. února 2020

WhatsApp poskytuje pro svou aplikaci poměrně širokou podporu, avšak ta není nekonečná. Systémy, které jsou buď velmi staré nebo málo používané vývojáři postupem času opouští. Aktuálně se tak ke svému konci blíží hned dvě platformy. Od 1. ledna 2018 již WhatsApp nespustíte na systémech Windows Phone 8.0, BlackBerry OS a BlackBerry 10. Jde o již dříve avizovaný konec, se kterým zřejmě již uživatelé počítají.

Další platformou, která se poměrně brzy s WhatsAppem rozloučí, je S40 od Nokie. V tomto případě je konec naplánován na 31. prosinec 2018. Naopak klidní mohou být případní majitelé zařízení s Androidem 2.3.7 Gingerbread, kde je podpora v tuto chvíli potvrzena do 1. února 2020.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: gsmarena.com

Diskuze ke článku
GGBG
Dotza mimo téma.
Je někde vysledek soutěže o BB telefon? Jsem čekal, že někdo bude mít radost na Vánoce a nikde nic nevidím. Jak vůbec probíhá losování, to je to tak zdlouhavý proces, než se dojde k losování?
ANO
Zajimalo by me, zda jde o umele odstrihnuti nebo skutecne nejakou novou platformu, kdy pro 8.0 uz delsi dobu nevychazely aktualizace a 1.1. vypnou servery se starou verzi. Nebo jde o zpicenost jakou udelal microsoft, kdyz odstrihl skype dokonce na WP8.1 (doufam, ze 8.1 se whatsapp netyka) a to tak neuveritelnym zpusobem, ze nad tim zustava rozum stat. O vikendu jsem to zkousel na stare 720ce u rodicu. Skype pise, ze si mam zkontrolovat pripojeni k internetu, ze se neda prihlasit. Internet jede v pohode, skype se da odinstalovat, dokonce i cerstve nainstalovat, ani na storu se NEOBTEZOVALI TI CURACI ZASRANI, napsat, ze uz neni podporovany .... proste takove silene diletantstvi, ze nad tim zustava rozum stat. Nikdo si nenasel ani 10 vrerin, aby aplikaci pro nepodporovane telefony ze storu odstranil .... ono totiz to i dlouho po avizovanem vypnuti fungovalo, akorat se pry clovek nesmel odlogovat, protoze uz se neprilogoval ..... no, v microsoftu pracuje fakt banda uplnych debilu.
kleinak
Zda bude či nebude Whatsapp fungovat, na to se zeptejte TĚCH, co nedají na WP a WM dopustit, nechci jmenovat, ale pár snílků se najde.
A těch bych se chtěl zeptat i Já, za bude Whatsapp fungovat na 8.1 WP.
Ono to ale bude nejlepší, když to člověk zjistí po novém roce sám, ale to potom pro mě prostě ta L1020 už nemá smysl. Whatsapp používám docela často a bez něho bych byl prostě v prd.e.l.i.
A nemluvte o náhradách, je jen otázkou času, kdy i ostatní na WP 8.1 zkončí.
Facebook, nemám ale od partnerky vím, že nefunguje na 100%, messiger nebo co to je, taky na WP 8.1 nefunguje jak má, já ho opět nepoužívám,ale Whatsapp? Ten ano.
Vidím, že rok 2018 bude u mě dost složitý na přechod jinam, pokud nepůjde Whatsapp, budu to muset i urychlit, jenže já chci telefon co umí fotit a má xenonový blesk, jen ten dokáže udělat 100% fotografie za sníženého světla a v pohybu. Do dnes žádný jiný telefon to neumí, právě jsem zkoušel Motorolu Z play i s modulem Haselblad, bohužel, fotky nejsou lepší jako u stařičké L1020,je to těžké a moooc veliké. Sice zoom je suprověj i xenonový blesk je parádní, taky je jednou tak větší, ale tohle se nedá nazvat mobilní, když to položíte na stůl, trčí to 3cm do vzduchu, tohle prstě ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze