Konec obecním rozhlasům? I to je cílem aplikace My Hometown

12

Pamatujete na tradiční obecní rozhlasové vysílání? Nebo ve vaší obci ještě i nadále funguje? Možná jsme právě na prahu zásadní změny, kterou by mohla přinést zajímavá aplikace My Hometown, která má za cíl uživatele informovat o dění v jeho obci, městě či městské části.

My Hometown - Moje Bydliště

Za aplikací My Hometown stojí čtveřice studentů ze Slovenska a hlavní myšlenkou je dodat komunikaci mezi vedením obce a občany modernější formu, která by byla hodna 21. století. V mnoha menších obcích totiž ještě i dnes přetrvává klasické rozhlasové hlášení, které může mít hned několik nevýhod. Pokud pomineme fakt, že již někomu může přijít otravné, je zde velké riziko, že občané hlášení přeslechnou, případně jej ani neměli možnost vyslechnout. Byli například v práci či mimo obec. Všechny neduhy by měla vyřešit nově vzniklá aplikace.

Po registraci a volby vašeho domovského města už budete automaticky dostávat různá hlášení přímo do aplikace. Ta se budou dělit na informace s nízkou prioritou, které najdete jen po otevření aplikace. Oznámení s vysokou prioritou, jako je například havárie vody a podobně se navíc budou moc ohlásit formou notifikace v liště. I to však je možné v nastavení vypnout. Vedení vaše města či obce bude mít možnost přidávat i události pořádané ve vašem bydlišti, případně vkládat různé ankety, aby snadno zjistilo, co si myslí veřejnost.

TIP! Android aplikace týdne: Flynx

My Hometown – Moje Bydliště – možnosti aplikace

V aplikaci můžete být aktivní i vy sami. Pokud například narazíte na nějaký obecní neduh, typicky poškozený majetek či černou skládku, lze místo vyfotit a společně s přesnou polohou jej zaslat skrze aplikaci přímo vedení obce. Doplňkovými službami aplikace jsou také zajímavá místa v okolí města či obce, důležité otevírací hodiny na úřadech a případně také kontaktní informace na místní úřad.

My Hometown – Moje Bydliště – podoba aplikace

Aktuálně je aplikace k dispozici pro Android zdarma ke stažení z obchodu Google Play. Současně také probíhá prvotní testovací provoz a své město či obec budete patrně hledat marně. Testovací provoz byl spuštěn na košickém sídlišti a společně s ukázkovou obcí si tak můžete vyzkoušet, jak aplikace vypadá a funguje.

Stáhnout My Hometown - Moje Bydliště

Google Play (zdarma)

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Tomáš Kunst
Takových podobných aplikací je fůra a k ničemu, protože města se tímto zabývat nebudou. Už přes půlrok máme jednu službu dokonce oficiální pro naše město, inzerovanou přímo Národním výborem, a nepřišla ještě ani jedna zpráva...
Roman
Přesně jsem to čekal, "aplikace dostupná pro Android", přesně na tom to selhává, protože aplikace tohoto typu by musela být přístupná úplně pro všechny telefony a navíc by úplně každý nějaký telefon mít musel - jedině tak by bylo zaručeno že se informace dostane ke všem. Takže jestli tohle vůbec někdy nahradí rozhlas tak za několik spíše několik desítek let.
Petr
Taky myslím že to je k ničemu. Na městech jsou neschopní dávat aktuální zprávy i na web a podobná app po prvních 3 zprávách vyšumí do ztracena. Kdyby chtěli jít s dobou, už roky mohli mít Twitter atd a nemají nic. Navíc kdo si bude instalovat aplikaci kvůli jedné zprávě za 14 dní.. Ať cpou věci na Twitter, akutní věci (kolik toho je ročně, jedna?) mohou poslat smskou a aspoň nebude potřeba chytrofon a využije to i starší obyvatelstvo.
Patrik Hatas
Patrik Hatas
Ja si myslim ze zbytocne.
U nas funguje facebook stranka mesta ak ludia chcu zasielat nejake podnety resp fotografie.
Pre rozhlas by mohla fungovat akasi odkazova sluzba. Moja babka ma normalny pevny telefon, smartphone ani nema. ak zmeska oznamenie a chce si ho vypocut, zavola na nejake cislo a hotovo, oznam tam bude nahrany

Jednoduche ako facka. Ziadne aplikacie, smartphony, internetove pripojenie

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze