Když jsou dvě málo: LG Optimus L1 II Tri podporuje tři SIM karty

SIM karet přibývá a kdo z nás chce při sobě nosit hned několik mobilních telefonů? Přístroje s podporou dvou SIM karet jsou dnes i na našem trhu vcelku běžné. LG se však dnes vytasilo se základním modelem s operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean, který zvládá práci se třemi SIM kartami naráz.

Hned v úvodu si řekneme, že nejde o žádný světový unikát. Telefony s podporou tří SIM karet jsme již mohli zaznamenat u čínských výrobců neznámých jmen. Do „trojsimkového“ modelu se však nyní pustilo jihokorejské LG, které pro tyto účely použilo svůj nejméně vybavený model s Androidem. Výsledkem je třeba velmi kuriózní název – LG Optimus L1 II Tri.

Výbava vychází z námi dobře známého modelu, který však podporuje jen jednu SIM kartu. Počítejte tedy s 3palcovým displejem o rozlišení 240 x 320 pixelů. Chod operačního systému Android 4.1 zajistí jednojádrový procesor s taktem 1 GHz. Na zadní straně se pak nachází 2megapixelový fotoaparát. Za zmínku stojí rovněž FM rádio s pokročilými možnostmi nahrávání. Dokáže například zaznamenat skladbu ještě předtím, než stisknete příslušné tlačítko, čímž vám neunikne začátek. Dokonce nechybí možnost odstranit hlas moderátora vysílání.

Klíčovou vlastností je ale podpora tří SIM karet běžného typu. Všechny dokonce podporují datové přenosy v síti 3G. Zvyšující se počet SIM karet již LG donutil vyhradit této funkce jedno senzorové tlačítko pod displejem.

LG Optimus L1 Tri se bude prodávat v černé, bílé a růžové variantě za zhruba 127 dolarů (přibližně 2 500 Kč). Dostupnost je však aktuálně oznámena jen v Brazílii, kde jej tamní zastoupení LG představilo.

Technické parametry LG Optimus L1 II Tri

Kompletní specifikace
Konstrukce102,9 × 58,9 × 13,3 mm, 104,6 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 640 × 480 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7225A, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 540 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 3:22 hodin
Dostupnost, ?

Zdroje: lge.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze