KAZAM TV 4.5: první evropský smartphone s DVB-T

9

Britský výrobce mobilních telefonů KAZAM dorazí do České republiky s prvním evropským smartphonem s vestavěným DVB-T tunerem. S telefonem, se kterým vám již neunikne žádný sportovní přenos, seriál nebo každodenní zprávy. Levný Dual SIM s DVB-T - je to přesně to, co u nás oficiálně chybí?

Hlavním lákadlem je bezesporu DVB-T tuner. Telefon podporuje pořady v HD kvalitě a EPG. Svému majiteli navíc umožňuje snadný záznam vysílání na microSD kartu. Kvalita signálu závisí na vzdálenosti od vysílače a také na okolním terénu. Pro dostatečně kvalitní přenos je KAZAM TV 4.5 vybaven externí anténou pro stabilnější a celkově kvalitnější příjem.

KAZAM TV 4.5 vám zobrazí televizní vysílání na 4,5palcovém IPS displeji s rozlišením 854 × 480 pixelů. Celkově to znamená jemnost 218 ppi a to není příliš. Dle výrobce to model kompenzuje dobrými pozorovacími úhly a podáním barev. Méně kvalitní displej by si měl říci o menší dávku energie. Příjem televizního signálu a celkové zobrazení je ovšem tak náročné, že si vysílání užijete pouze po dobu 3 hodin, následně musí KAZAM TV 4.5 na nabíječku.

Zákazníky zcela určitě potěší Dual SIM, tedy podpora dvou SIM karet. Nejen jejich nastavení bude možné v Androidu 4.4 KitKat. O plynulý chod se bude pokoušet čtyřjádrový Broadcom BRCM23550 o frekvenci 1,2 GHz. K dispozici bude mít pouze 512 MB RAM a již nyní je jasné, že tento telefon si s chodem více aplikací neporadí. Celkově vás nepotěší ani 4 GB ROM, interní paměť lze naštěstí rozšířit paměťovou kartou microSD a to až do velikosti 32 GB. Do kompletu nám chybí pouze fotoaparát, ten dostane 5 Mpx, automatické ostření a LED přisvícení. V případě potřeby zvládne nahrát i HD video.

KAZAM TV 4.5 má tři hlavní lákadla: DVB-T tuner, Dual SIM a cenu. S cenovkou 3 999 Kč mu lze mnohé odpustit a záleží, jak bude tento model fungovat v reálném provozu. Ověřit to lze nákupem v českých e-shopech již v průběhu září.

Technické parametry KAZAM TV 4.5

Kompletní specifikace
Konstrukce133 × 64 × 8,7 mm, 97 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 29 FPS
ChipsetBroadcom BCM23550, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:05 hodin
Dostupnostříjen 2014, 3 999 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
pixel
to je asi tak britské, jako bylo kinzo české... lowcost shit. vždy jsem bral tyhle integrované TV jako takovou čínskou úchylku. prodávali tam svého času i mobil s inegrovaným zapalovačem... "kvalita z tržnice"
Standa
Jo zní to celý jako špatnej vtip. Harware hroznej. To je zadarmo drahý. S tímhle těžko uspějou.
mrtvá žížala
vazeni, ne takovato píča tu skutecne nechybi ani ofic ani neofic...
Patrik Zvěřina
Patrik Zvěřina
No DVB-T bych bral ale ta výbava je snad vtip ne ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze