Kaktus zrychlil internet, nově můžete datovat až šestkrát rychleji

2
Kaktus zrychlil internet, nově můžete datovat až šestkrát rychleji
Fotografie: Kaktus
  • Rychlost stahování se zvýšila z 50 Mb/s na 300 Mb/s
  • Beze změny zůstala rychlost nahrávání dat
  • Virtuál Kaktus nadále nepodporuje sítě 5G

Mobilní telefon dnes mnozí z nás používají primárně k přístupu na internet, což upozadilo SMS zprávy a do značné míry i klasické telefonování. Náročné aplikace a velké soubory vyžadují nejen adekvátní rychlost připojení, ale i dostatečný datový limit. Čeští operátoři však potřeby zákazníků do značné míry ignorují a pod pojmem neomezený internet si představují internet s omezením rychlosti. Virtuální operátor Kaktus má v tomto ohledu balíčky Neřešto, kde vám internet poběží neustále, ale po vyčerpání základního objemu dat se rychlost sníží na velmi skromné 2 Mb/s.

Pakliže však ještě máte data ve svém balíčku, či u Kaktusu využíváte výhradně datové balíčky a nikoliv tarif Neřešto, dočkali jste se s příchodem července zrychlení v případě stahování dat. Alespoň teoreticky. Doposud operátor rychlost zastropoval na 50 Mb/s, avšak to se změnilo. Maximální možná rychlost se zvýšila hned šestkrát, a to na 300 Mb/s. Operátor o tom informuje v nejnovějším vydání kompletního ceníku. Beze změny naopak zůstala rychlost nahrávání (upload), která nadále činí maximálně 50 Mb/s.

Virtuální operátor Kaktus

Jedním dechem je nutné dodat, že maximální možné rychlosti dosáhnete jen v případě, že budete u vysílače, který takto rychlý internet v síti LTE umožňuje, a současně nebude síť nijak výrazně zatěžována. Při našem dnešním testu jsme v centru města v síti Kaktus (T-Mobile) naměřili rychlost necelých 93 Mb/s. To potvrzuje navýšení maximální možné rychlosti. Mnozí uživatelé by však již ocenili podporu sítí 5G, ke které se s Kaktusem nadále nelze připojit.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Tak těch 150-200 sem dosahoval už dávno. Zajímavé je, že 5G nepodporuje ale v Polsku ho běžné na Kaktusu chytám.
La Kuci
La Kuci
Kaktusu se raději vyhněte. Bezdůvodně mi vypnuli číslo (jako že nemám kredit), i když jsem měl zaplaceno. Už týden jsem kvůli nim bez telefonu. Prostě platíte a nevoláte. A není si kde stěžovat, nereagují ani na chatu, ani přes aplikaci, nemají žádnou zákaznickou linku. Tragédi. Nechápu, jak jim tohle může procházet.
Nakonec budu muset poslat podnět na ČTÚ, protože už fakt nevím, co mám dělat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze