Jolla Tablet opět shání prostředky, tentokrát na 64GB verzi

Ačkoli Jolla vybrala prostředky na vlastní tablet se systémem Sailfish už v prosinci loňského roku, sbírá prostředky znovu. Lehce inovovaný tablet tak máte možnost zakoupit znovu, rozdíl přitom tkví hlavně v tom, že bude k dispozici v 64GB variantě za mírný příplatek.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Jak už jsme uvedli, poslední kampaň společnosti skončila během prosince, kdy se společnosti podařilo vybrat přes 1,8 milionu amerických dolarů, což znamenalo i vylepšení specifikací, které nyní čítají i slot na paměťové karty typu microSD. Kromě toho došlo také k mírnému zvětšení baterie, která povyrostla z 4 300 mAh na 4 450 mAh. Nově se ve výbavě objevil také gyroskop a kompas.

jolla tablet

Slot na paměťové karty je však značně omezen – dle Jolly jej totiž mohou uživatelé využít čistě jen pro zálohování dat. Karta navíc bude speciálně tabletem naformátována tak, že nebude použitelná na Windows a dalších přístrojích, jako jsou například fotoaparáty. 

jolla tablet tabulka

Porovnání specifikací minulé verze s konkurencí

Tablet kromě výše zmíněných rozdílů nabídne stejnou výbavu. Těšit se tak můžete na operační systém Sailfish OS 2.0 a dostatek výkonu bude obstarávat 64bitový čtyřjádrov procesor Intel. Z další výbavy zmíníme 2 GB RAM nebo displej s úhlopříčkou 7,85 palců, jenž bude vybaven technologií IPS. Rozlišení pak bude totožné s iPadem Mini 3  2 048  ×1 536 pixelů, což činí 330 ppi.

Pokud byste tablet chtěli, vyjde o 25 dolarů dráž než předchozí verze, více informací o tabletu a projektu jako celku najdete na tomto odkazu.  

Zdroj: Indiegogo, UberGizmo