Je to Nokia 8? Odhaluje se vlajkový model se špičkovým fotoaparátem

25

Za měsíc a půl nás čeká barcelonský veletrh MWC 2017 a hlavní hvězdou se klidně může stát znovuzrozená Nokia. Unikají spekulace o špičkově vybavené vlajkové lodi s označením 8, která by měla uspokojit i ty nejnáročnější uživatele.

Nokia 8
Údajná podoba Nokie 8

Začátkem tohoto týdne jsme se poměrně překvapivě dočkali představení Nokie 6, což je model spíše střední třídy, který se alespoň prozatím nedostane na evropské trhy. Mnohem více bychom však měli vidět na veletrhu MWC 2017, který začíná na konci února. Nokia by se mohla vytasit s perfektně vybaveným modelem 8, jehož možná podoba nyní unikla na fotografiích. Disponovat má 5,7palcovým AMOLED displejem s Quad HD rozlišením a dvěma čelními stereo reproduktory. Pod kapotou se má nacházet buď Snapdragon 821, nebo novější a ještě v telefonu nepoužitý Snapdragon 835. Připravena bude 4GB operační paměť a 64GB úložiště, avšak lepší verze má lákat na 6 GB RAM a 128GB interní paměť.

Přečtěte si: Telefony Nokia s Androidem? Letos to není poprvé

Údajná podoba Nokie 8

Zajímavé vysvětlení se také váže k případnému označení Nokia 8. Číslo osm má odkazovat na již legendární Nokie N8 a 808 PureView, které se pyšnily skvělými fotoaparáty. A právě na fotoaparát má sázet i chystaná novinka. Dle spekulací bude hlavní snímač disponovat 24 megapixely, optickou stabilizací obrazu a funkcí EIS (elektronická stabilizace). Čelní kamerka pro selfies má mít 12 megapixelů. Poslední informace zmiňuje informační LED diodu na čelní straně.

Zdroje: mynokiablog.com

Diskuze ke článku
X zeit
X zeit
Chytrý telefon se špičkovým fotoaparátem má mít xenonový blesk. V tom hrbu se to musí dát snadno realizovat...
Petas
tak pokud je tohle realny snimek tak to klobouk dolu. Mensi remecky ma snad aj iPhone kolem dokola :-D
Fre ddy
Musím se tomu smát.., Nokia sotva vstane z popela a bude znovu určovat směr vývoje mobilů!! Tak to by byl goool! A Samsung aj s Aplem utřou..
FRmarkEE
Že by konečně nástupce lumie 1020 ?! Až na ten zmiňovaný blesk , nevím proč se všude cpe dioda, když ten rozdíl je enormní :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze