Japonský operátor zveřejnil seznam telefonů Sony, které obdrží Android 10

7
Japonský operátor zveřejnil seznam telefonů Sony, které obdrží Android 10
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Na seznamu najdeme pouze modely, které jsou (či byly) v nabídce operátora
  • Modely Xperia XZ1 (Compact) se již aktualizace pravděpodobně nedočkají

Japonský operátor DoCoMo zveřejnil seznam smartphonů Sony, které se mohou těšit na aktualizaci na nejnovější operační systém Android 10. Zdá se, že vlajkové lodě z loňského roku včetně letošních modelů mají aktualizaci téměř jistou, zatímco majitelé starších modelů budou mít pravděpodobně smůlu. Pro úplnost je třeba uvést, že níže zveřejněný seznam se vztahuje pouze na telefony, které má (či měl) japonský operátor v nabídce. Konečný výčet podporovaných modelů se tak může teoreticky lišit, viz níže.

Seznam telefonů Sony, které zaručeně obdrží Android 10:

Na seznamu se nachází rovněž zde neuvedená Sony Xperia Ace, která je však exkluzivně v nabídce zmíněného operátora a je v podstatě Sony Xperií XZ4 „Compact“.

Mezi podporovanými telefony naopak nefiguruje Xperia XZ1 a XZ1 Compact z konce roku 2017. Telefony šly do prodeje s Androidem 8 Oreo a později obdržely update na Android 9 Pie. S příchodem „koláče“ však pravděpodobně jejich podpora končí.

Na seznamu chybí rovněž podlouhlé Xperie 10 a 10 Plus. To je pravděpodobně zapříčiněno tím, že tyto smartphony nejsou v současnosti v nabídce operátora DoCoMo, takže se logicky nevyskytují ani na zmíněném seznamu. V budoucnu se tak patrně dočkáme potvrzení přímo od Sony, že se i tyto modely skutečně objeví mezi telefony, které obdrží Android 10.

Diskuze ke článku
Martin
Co to je za otresnou podporu? Telefony xz1 šli do prodeje s androidem 8 dostali android 9 a pro ně aktualizace konci? :D Sony se pyšní Teda skvělou podporou :D A ještě k tomu model 2017 můj Huawei Mate 10 pro vlajková loď 2017 to je jiná liga telefon jsem koupil s androidem 8 teď už má android 9 a je potvrzene že obdrží ještě poslední velkou aktualizaci androidu 10 :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze