Jaké jsou nové telefony Acer? V Las Vegas jsme je vyzkoušeli (video)

Tři dny před zahájením veletrhu CES 2015 jsme si mohli na akci Aceru vyzkoušet novinky tohoto výrobce. Mezi nimi jsou i novinky z opačného spektra. Vlajkový Liquid Jade S se zajímavým designem i výbavou a na straně druhé model Z410, který bude představovat nižší třídu. Podívejte se na naše dva videopohledy, fotogalerii a přečtěte si první dojmy.

Acer na veletrhu oficiálně nevystavuje a novinky ukázal novinářům na samostatné akci před jeho zahájením. Kromě nového obrovského Chromebooku a vylepšených modelů R13 a S7 jsme se dočkali také dvojice telefonů. Nejsou to převratné novinky, spíše znamenají evoluční změny. Jak je u Aceru zvykem, devizou bude i příznivá cena.

Acer Liquid Jade S: vylepšená vlajková loď s výkonem a LTE

Jak už název napovídá, a jak už víte i z našeho preview, jde o facelift a vylepšení modelu Liquid Jade, který jsme v redakci na podzim již testovali. Novinka přináší velmi podobný design s výrazně oblými tvary, díky kterým padne dobře do ruky. Mírně se zvětšily rozměry, to je ale díky větší baterii. Zajímavě vypadají také kryty. Tmavé i bílé varianty nabídnou matný strukturovaný zadní kryt. Neulpívají na nich vůbec otisky prstů, dobře to vypadá a jde o příjemné odlišení. Škoda jen, že Acer nepřemístil nešikovně umístěné vypínací tlačítko z vrchní strany na bok.

Acer Liquid Jade S

Jade S je sice vlajkovou lodí Aceru, díky nižší ceně kolem 8 tisíc korun ale nepřináší FullHD displej. Na pěti palcích nalezneme kvalitní HD IPS displej s výraznými barvami a dobrými pozorovacími úhly, který je i dobře čitelný na slunci. Ostatní výbava je už velmi dobrá a čítá vylepšený 5Mpx přední fotoaparát a z těla hodně vystupující zadní 13Mpx fotoaparát s dobrou světelností f 1.8. Telefon je sice poměrně tenký a v pase mu naměříte méně než 8 milimetrů, ale určitě ne v místě s fotoaparátem, který mohl Acer zapustit více do těla. Zřejmě jde ale o designový záměr.

Acer Liquid Jade S – živé fotografie z CES 2015

Kapacita akumulátoru narostla o 200 mAh a telefon by tak měl vydržet o něco déle na nabití. Tomu by měl napomoci také zbrusu nový čipset, který je navíc i 2,5× výkonnější. Osmijádrový MediaTek dokáže v AnTuTu získat zhruba 38 000 bodů a rovněž nový grafický čip přijde při hraní nejnáročnějších her vhod. Kromě čipsetu přibylo rovněž důležité vylepšení v podobě LTE, u kterého sice chybí u nás používaná exotická frekvence 900 MHz, ostatní ale již nabídne. Bohužel však stále chybí NFC.

Acer Liquid Jade S – první pohled z CES 2015

Na telefonu běží Android 4.4 KitKat a nutno říci, že o poznání svižněji, než u původního modelu Jade. Animace jsou plynulé a optimalizace je zde mnohem lepší. V telefonu najdeme i poměrně hodně doplňkových aplikací, které vám například vyčistí RAM a nechybí ani kancelářský balíček. Acer přináší opět také hlasově ovládaný fotoaparát a není tak problém se vyfotit zvoláním „selfie“, nakreslením gesta na zhasnutý displej pak můžete fotoaparát nebo jinou funkci rychle spustit. Acer slibuje aktualizaci na Android 5.0 Lollipop během 1. čtvrtletí.

Acer Liquid Jade S

Acer Liquid Jade S se v Evropě a zřejmě také v Česku začne prodávat již v lednu nebo únoru za cenu kolem 8 300 Kč včetně DPH. Pokud hledáte stylový telefon s LTE a solidní výbavou, mohl by vás nový Acer oslovit.

Technické parametry Acer Liquid Jade S

Kompletní specifikace
Konstrukce143 × 69 × 7,8 mm, 116 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6752, CPU: 8×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T760
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:58 hodin
Dostupnostleden 2015, 7 990 Kč

Acer Liquid Z410: LTE za pár tisíc

Výrazně levnější Z410 se pak bude snažit zaujmout kombinací nízké ceny, vcelku povedeného designu a dobrých funkcí, mezi kterými se vyjímá LTE, které v cenové hladině kolem 3 500 Kč není běžné. Telefon trochu zarazí na dnešní dobu větší tloušťkou 10 milimetrů, jinak ale jde o standardní přístroj, kterému vládnou spíše hrany, avšak pro příjemné držení zaoblené. Designově potěší stříbrná linka na boku nebo dvojice mřížek na přední straně, pouze pod spodní se však nachází reproduktor.

Acer Liquid Z410

Také záda vypadají zajímavě, Acer použil opět zajímavě strukturovaný matný plast, na kterém neulpívají otisky prstů.

Acer Liquid Z410 – živé fotografie z CES 2015

4,5palcový displej patří v dnešní době mezi kompaktnější, celý telefon se ale díky větším rámečkům blíží spíše pětipalcovým přístrojům. Vzhledem k ceně nečekejte HD rozlišení, displej ale potěší IPS technologií s dobrými pozorovacími úhly. Problém jsou ale odlesky, na slunci si moc nepočtete. Na zádech Acer opět použil své tlačítka AcerRapid, které vám spustí kýženou funkci, a stejně jako u Liquid S, i Z410 umí spouštět aplikace nakreslením gesta na zhasnutý displej a poradí si i s hlasovým ovládáním jak zadního 5Mpx fotoaparátu, tak předního 2 Mpx selfie fotoaparátu.

Acer Liquid Z410 – první pohled z CES 2015

Acer Liquid Z410 s LTE se bude prodávat v Evropě a potažmo v Česku v březnu za cenu kolem 3 500 Kč s DPH.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze