Jak to bude se staršími telefony Honor a jejich aktualizacemi?

Jak to bude se staršími telefony Honor a jejich aktualizacemi?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • O podporu modelů vydaných před 1. dubnem 2021 se postará Huawei
  • Novinky již má ve své režii výhradně Honor
  • Nejlépe na tom ze starších kousků bude řada Honor 20

V loňském roce došlo k prodeji značky Honor, která tak již nepatří Huawei. Definitivní oddělení obou společností proběhlo na jaře a Honor nyní funguje samostatně, přičemž již například představil novinky řady Honor 50. Spousta uživatelů však nadále používá starší kousky s logem Honor. Nabízí se proto otázka, zda spousta telefonů nezíská pomyslného Černého Petra v otázce budoucí softwarové podpory.

Odpověď přináší suomimobiili.fi, který oslovil jak zastoupení Honoru, tak i Huawei. Joonas Nurmela, hlavní manažer pro styk s veřejností a komunikaci společnosti Huawei, uvedl, že majitelé telefonů Honor vydaných před 1. dubnem 2021 získají zcela tradiční podporu ze strany Huawei. Většina starších telefonů Honor bude získávat čtvrtletní bezpečnostní aktualizace, řada Honor 20 dokonce měsíční.

Pokud jde o novější telefony Honor představené po 1. dubnu 2021, tedy například Honory 50, platí pro ně již plná podpora ze strany Honoru a nepřekvapivě s nimi již Huawei nemá nic společného. V souvislosti s podporou starších Honorů je však zatím nejistá, zda půjde pouze o bezpečnostní záplaty, nebo například i příchod Androidu 11, případně Harmony OS, který by se na některé Honory také teoreticky mohl podívat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze