Jak si vede baterie Samsung Galaxy S 4? výsledky testů

13

Mobilní web GSMArena měl to štěstí provést podrobné testy výdrže baterie nové vlajkové lodi Samsungu, modelu Galaxy S 4. Baterie se zvětšenou kapacitou 2600 mAh ukázala slušné výsledky a i přes lví výkon, obří displej a mnoho žravých funkcí dokáže běžnému uživateli vydržet až tři dny.

V testu byl použit model se čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 600, nikoliv novinkou Exynos 5 Octa, která by pravděpodobně ždímala baterii o něco více. Varianta se Snapdragonem má dorazit také do České republiky, takže jsou pro nás výsledky testů o to zajímavější.

První test zahrnoval hovor s vypnutým displejem a procesorem v pohotovostním režimu. Přesně podle očekávání dokázal Galaxy S 4 překonat svého předchůdce o více jak 3 hodiny s výsledným skóre 13 hodin a 53 minut. Lépe si vedl RAZR MAXX (21:18), Oppo Find 5 (14:17) a Google Nexus 4 (14:17).

Špatně si Galaxy S 4 nevedl ani v internetovém prohlížeči, kde překonal svého předchůdce o dvě hodiny. Celkově vydržel na internetu 8 hodin a 42 minuty a opět se usídlil na čtvrtém místě. První místo obdržel HTC One (9:58) a následovaly Ipad mini (9:05) a Galaxy Note II (8:48).

Více se o přístroji dozvíte v našem katalogu.

Stejně si testovaný kousek vedl i při přehrávání videa, kde jeho pětipalcový FullHD displej vydržel 10 hodin a 16 minut. Oproti předchůdci se tedy novinka moc nepolepšila. I tady se našli lepší konkurenti v čele s Motorolou RAZR MAXX (16:35), Galaxy Premier (12:51) a Galaxy Note II (11:27). Opět se ale jedná o velmi dobrou hodnotu.

Samsung Galaxy S 4 tak i přes velmi výkonné komponenty a velký AMOLED FullHD displej dokáže vydržet dostatečně dlouhou dobu a obyčejný uživatel by s ním měl bez problémů přežít minimálně celý den, při mírnějším používání i dva dny. Jsme zvědaví, až budeme moci provést naše interní testy a výdrž porovnat s předchůdcem Galaxy S III i u nás.

Zdroje: blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
Romualdo
Velmi dobrý test baterie, který rád sleduji na gsmarena.com
Na tak velkou baterii u Galaxy S4 jsem čekal o něco lepší výdrž u 3G volání a přehrávání videa, kde má Amoled své přednosti.
Myslím si, že časem po nějaké aktualizaci bude výdrž baterie ještě o trochu lepší.
Zatím je ještě moc brzo dělat závěry, ale i tak jsou hodnoty výdrže dost dobré (oproti konkurenci).
Těším se na reálný test baterie zde na Mobilenet.cz
Radim
Čekal jsem, že přijdou konečně s pořádnou konstrukcí a něčím inovativním, ale v tomhle je prostě podrtilo připravované HTC ONE.
Já nechci vyhodit peníze zbytečně za "bakelit" od Samsungu, takže si rád počkám na konkurenci.
BTW: HTC ONE v testech na dobu hovoru přesahuje 16h a navíc se pišní hliníkovou konstrukcí, stereo reproduktory, ultrapixely ve foťáku a dle parametrů nejjemnějším displejem s 468 PPI. Takže sorry Samsungu, ale už nikdy :)
xxX
No ale HTC One sa rýchlo vybíja pri stand by. Aj tak sú oba lepší než Xperia Z.
Som zvedavý na test s Exynosom.
Pepa
Každý v niečom exceluje. A teraz je na každom čo viac preferuje. To je výborné na Androide, že si môžeš vybrať. Niekto viac telefonuje iný zasa pozerá web a niekto možno aj pozerá filmy na mobile. Choré ale každý si robí čo chce s telefónom.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze