iTunes Radio: rádio dle vašeho vkusu zdarma, ovšem s reklamou

8

Posloucháte rádi hudbu a rádi byste objevovali nové interprety či skupiny, kteří hrají podobný hudební styl jako máte rádi vy? Pak si jistě oblíbíte novou plánovanou službu od Apple, která se jmenuje iTunes Radio. Poslouchat budete moci zdarma, bez předplatného ale budou skladby prokládány reklamou.

Apple představil na letošní keynote na WWDC 2013 dlouho očekávanou službu, která se do povědomí veřejnosti dostala jako iRadio. Jedna se o službu, která je odpovědí na konkurenční projekty, jako například Spotify či Pandora. iTunes Radio bude v reálném čase streamovat hudbu, budete moci si moci vybrat z mnoha stanic, jež budou vysílat různé hudební žánry.

iTunes Radio bude dostupné sice zdarma, ovšem budete se muset smířit s reklamou, která nebude samozřejmě textová, půjde o klasickou zvukovou reklamu, jako v normálním rádiu. Kromě toho Apple spoléhá na to, že když uslyšíte nějakou skladbu, co se vám líbí, tak že si ji koupíte. Zakoupení právě poslouchané skladby či alba bude otázkou několika málo kliknutí. Pokud si skladbu nebudete chtít zakoupit ihned, můžete ji zařadit do seznamu přání.

Nepřehlédněte: Apple představil iOS 7: největší změna od první verze

Nabídka skladeb by se měla přizpůsobit hudebnímu stylu a interpretům, co se vám líbí, budete moci filtrovat, jaké skladby vám vyhovují a jaké ne. Nemůžete si ale konkrétně vybrat interpreta a poslouchat pouze jeho skladby, zadáním jména interpreta vám pouze budou nabídnuty stanice, které vysílají podobný žánr hudby. Je to kvůli tomu, abyste objevovali interprety, co ještě třeba neznáte a pak si případně zakoupili jejich album. iTunes Radio budete moci ovládat přes Siri.

Pokud se chcete reklamy ve službě iTunes Radio zbavit, stačí když si pořídíte předplatné iTunes Match. Jeho předplatitelé reklamu v iTunes Radio neuslyší. iTunes Match je službou, která integruje vaši hudební kolekci se skladbami na iTunes, dá se říct, že je "legalizuje". Platí se za ni 25 dolarů za rok. Pokud tento poplatek srovnáme s konkurenční Pandorou nebo Spotify, vychází iTunes Radio bez reklam nejlevněji. Roční předplatné Pandory stojí 36 dolarů, za Spotify Unlimited dáte 60 dolarů za rok.

Služba iTunes Radio bude dostupná na všech iOS a Mac OS X zařízeních, bude integrována přímo do aplikace Hudba. Je zde však jedno "ale", pro nás docela zásadní, služba bude pro začátek spuštěna pouze v USA, další země si budou muset počkat.

Zdroje: knowyourmobile.com

Diskuze ke článku
wailord
Ehm, itunes na windows?
jirka
všechno co začíná na "i" představuje problém...a ještě za to platit?? ani náhodou
VYdra
No jo, Steve byl jen jeden, cest jeho pamatce. Zkutecnou peckou byl Mac PRO, mala vykonna, nabusena PC. Ale Apple je porad dobra kvalitni znacka, jeho vyrobky jsou perfektne zpracovane a na urovni. Jen bych rekkl, ze mobilni trch je tezce presycen a dotykova zarizeni jsou na pokraji moznosti.

Udivený Jan
Promiňte, ale o co jde? Dlouho očekávaná služba? :DDD Vždyť se jedná o naprosto obyčejné on-line rádio, kterých jsou na internetu doslova miliony. A to už, prosím pěkně, roky! Také si můžu vybírat styly, oblíbené interprety... zdarma, legálně, bez zpomalovacího spyware v PC (iTunes), bez otravných registrací (=špiclování) či mobilně - přímo ve smartphone ;-) Nějakou podobnou aplikaci měl už i snad Symbian. Takže se ptám, proč takové halo kvůli věci, která existuje roky?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze