Instagram vás nyní nechá zvolit, kdo může okomentovat vaše fotografie

Instagram vás nyní nechá zvolit, kdo může okomentovat vaše fotografie
  • Instagram přidal novou funkci, která nechá uživatel zvolit, kdo může vytvářet komentáře pod jejich fotografiemi
  • Rovněž se přidaly čtyři nové jazyky do filtru nevhodných slov a byly zavedená nová opatření pro video streamery

Instagram se stále snaží vylepšovat svou aplikaci a naslouchat uživatelům, což chce dokázat nyní i novou aktualizací, která přináší pár zajímavých novinek. První z nich je velmi žádaná možnost omezit, kdo může vaše fotografie okomentovat. Uživatelé veřejných účtů si budou moci zvolit, zda povolí komentáře buď pouze lidem, kteří je sledují, těm, které sledují naopak oni nebo oběma. Veřejným i soukromým účtům samozřejmě zůstane i možnost komentáře úplně vypnout, ale stále vždy pouze u jednotlivých příspěvků.

Rozšíření se rovněž dočkal filtr nevhodných slov v komentářích, který nyní funguje i v arabštině, francouzštině, němčině a portugalštině. Ten přidal Instagram již v červnu, avšak pouze pro angličtinu. Podle všeho má využívat umělé inteligence a strojového učení, aby se postupně sám zlepšoval a bral v potaz nejen slova v komentáři, ale rovněž jeho kontext.

Instagram

Instagram se rovněž v poslední době setkává bohužel také se streamery, kteří živě vysílali video i přes Facebook Live a ubližovali si či vyhrožovali dokonce sebevraždou. Instagram tak nyní zavedl speciální upozornění, které se objeví přímo během takového streamu a nabízejí různé možnosti pomoci. Toto upozornění se objeví po nahlášení daného vysílání a vyskočí okamžitě uprostřed streamu a nečeká jen na jeho konec, aby se Instagram pokusil pomoci co nejdříve. Stream se však kvůli němu nepřeruší a uživatel si tak budou moci zvolit, zda si jej přečíst, případně ignorovat a pokračovat dál ve vysílání.

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze