Hugo Barra opouští Xiaomi a vrací se do Silicon Valley

6

Hugo Barra, který se čtyři roky staral o vedení společnosti Xiaomi, kam přestoupil z pozice viceprezidenta divize Google, opět opouští své místo a vrací se do Silicon Valley. Dle jeho slov se mu zastesklo po USA a i to byl důvod, proč na současné pozici končí. Pravda však může být i jinde.

Hugo Barra před čtyřmi roky opustil svoji pozici viceprezidenta divize Google, která měla na starosti operační systém Android proto, aby se stal viceprezidentem Xiaomi, kde měl na starost mezinárodní rozvoj. V té době se o Xiaomi mluvilo v souvislosti s kopírováním iPhonů a právě Barra měl tuto nálepku zničit a posunout Xiaomi za hranice Číny. To se mu částečně povedlo, letošní veletrh CES 2017 v Las Vegas byl totiž prvním ročníkem, kde se společnost Xiaomi veřejně prezentovala. Do té doby se její tiskové konference konaly většinou na území jejího vzniku. CES tak znamenal další milník pro společnost, která nám ukázala kupříkladu jedinečné Xiaomi Mi MIX, které svým bezrámečkovým a zaobleným displejem inspiruje další značky.

Hugo Barra

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Hugo Barra svůj odchod oznámil skrze osobní facebookový profil. Chce se vrátit zpět do Silicon Valley, kde ho prý čeká další zajímavé dobrodružství. Více však své plány prozatím nespecifikoval. Xiaomi se nově bude muset snažit ovládnout další trhy bez něj, a to pod vedením Xiang Wang, který Barru nahradí.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
baf
vyřiď pozdravy Hugo a příště se více snaž.
Libor
Hugo to nezmákl, ale já mu to za vinu nekladu. Neřekl bych, že to byl jeho nápad slepě kopírovat telefony zavedených značek a čekat, že poté se dostaví úspěch. Jediné co stojí za zmínku jsou lowend přístroje od tohoto výrobce, jinak bych se musel stydět někde ty jejich napodobeniny vytáhnout na světlo. Taková Mi5.... nedivím se, že za hranicí číny po tom neštěkne pes, brrr otřesný mobil.
mental.disease
"To se mu částečně povedlo, letošní veletrh CES 2017 v Las Vegas byl totiž prvním ročníkem, kde se společnost Xiaomi veřejně prezentovala."
Ftipné. Mi5 dokonca predstavili pred rokom na MWC 2016. A ništ.
V Európe oficiálne stále nie sú..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze