Huawei také připravuje nový tablet s Windows 8

Další společností, která oznámila, že jejich tablety budou podporovat Windows 8, je druhý největší výrobce telekomunikačních zařízení v Číně, společnost Huawei. A vypadá to na velmi výkonné zařízení.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Pokuď pravidelně sledujete naše webové stránky, určitě víte, že výrobci jako HP, Dell, Lenovo, Samsung či Toshiba oznámili, že jejich zařízení budou plně podporovat operační systém Windows 8. Nyní se k nim připojuje i společnost Huawei. Seznam společností, které vyrábí tablet ušitý na míru Windows 8 se rychle rozrůstá, a tak se 26. října, na kterého je naplánován začátek prodeje tohoto operačního systému koncovým zákazníkům, a také možná začátek prodeje tabletu Microsoft Surface, máme na co těšit.

Chengdong Yu, ředitel obchodního oddělení společnosti Huawei, oznámil na čínské sociální síťi Weibo skutečnost, že model podobný Media Padu 10 FHD a operačním systémem Windows 8 je ve vývoji. To by mohlo znamenat, že model Media Pad 10 FHD se bude prodávat ve více verzích s dvěma různými operačními systémy. Jsem velice zvědav, jakou cenu nastaví čínský výrobce u verze s Windows 8 vzhledem k tomu, že společnost prodává jinak vesměs levná zařízení.