Huawei představilo Ascend Mate 7: 6palcová kovová stylovka

8

Mezi ostatními velkými výrobci se na veletrhu IFA objevilo i čínské Huawei, které si ze své rodné země přivezlo také Huawei Ascend Mate 7, 6palcový smartphone s osmijádrovým procesorem a stylovým designem. Telefon se bude prodávat s novou verzí prostřed Emotion UI, a to 3.0. Dostupný by navíc měl být i v České republice.

Huawei Ascend Mate 7

Huawei následuje trend posledních let a nadále přidává na velikosti displejů u svých telefonů z řady Mate. Nejnovější přírůstek Mate 7 má 6palcový FullHD displej, 16 GB interní paměti nebo také 13Mpx fotoaparát na zádech. S čím vším přichází Mate 7 na trh se podíváme v krátkém představení.

Konstrukce a design: v hlavní roli funkčnost a hliník

Huawei chtělo udělat z Mate 7, mimo jiné, krásné zařízení s funkčním designem. Samotný vzhled telefonu však není nijak výrazný, jde o spíše o evoluci předchozího Matu, který také ničím nevyčníval z davu. Zlepšovala se však konstrukce, která má nyní hliníková záda pro lepší chlazení telefonu.

TIP: Huawei představil Ascend G7: HD displej a podpora LTE

Huawei Ascend Mate 7

Záda jsou ergonomicky tvarovaná tak, aby lépe padla do ruky. Velice tenké jsou také rámečky kolem displeje, které mají pouhé 2,9 milimetry. Prakticky celý předek poté okupuje 6palcový displej, nad kterým najdeme pouze základní senzory, sluchátko a přední kamerku. Na zádech poté kromě fotoaparátu a LED přisvětlení najdeme i snímač otisků prstů pro jednodušší odemčení telefonu. Po vzoru iPhonu senzor funguje po jednoduchém přiložení prstu a nemusíte tak po senzoru přejíždět, jako například u Samsungu Galaxy S5.

Mate 7

Samotný displej je typu LTPS s údajně nižší spotřebou energie, než ostatní typy displejů. Panel je 6palcový a nabídne FullHD rozlišení s vysokým kontrastním poměrem 1 500:1. Displej také zabírá velmi úctyhodných 83 % předního panelu, takže rámečky jsou opravdu malé.

Huawei Ascend Mate 7

Mate 7 je 7,9 milimetrů tenký a jeho hmotnost činí 185 gramů. Profil je tak velmi štíhlý, ale hmotnost by mohla ovládání stěžovat a je možné, že vás po chvilce bude bolet ruka. Avšak při pohledu na velikost displeje a použité materiály jde o rozumné hodnoty. Telefon je také dostupný ve třech barevných variantách, a to stříbrné, černé a poslední dobou oblíbené zlaté.

Huawei Ascend Mate 7

Hardware: čínský čipset a dostatek RAM

Huawei pouzívá čipsety z řady Kirin od čínského výrobce HiSilicon, který bude u Mate 7 k dostání ve variantě Kirin 925. Čipset dohromady obsluhuje 8 procesorových jader, která jsou rozdělená na 2 procesory. První procesor nabídne 1,8 GHz na čtyřech velkých jádrech, druhý 1,3 GHz na dalších čtyřech. Společnost mu budou dělat 2 GB RAM, které mají zajistit plynulý multitasking. K dispozici bude i vyšší verze, která nabídne 32 GB interní paměti a 3 GB RAM.

Tři barevné varianty

Na vlastní data budete mít připraveno 16 GB interní paměti s možností rozšíření microSD kartou o dalších 32 GB. Telefon disponuje chytrým řízením výkonu, které má mít za následek až 50% úsporu energie. Řízení výkonu také zahrnuje spínání jader podle potřeby, takže vám při jednoduchých operacích nebude zbytečně běžet všech 8 jader, ale pouze potřebný počet.

Technické parametry Huawei Ascend Mate 7

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 81 × 7,9 mm, 185 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 28 FPS
ChipsetHuawei Kirin 925, CPU: 4×1,8 GHz + 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-T624
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor4 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:41 hodin
Dostupnostříjen 2014, 13 000 Kč

Fotografie pořídíte dvěma fotoaparáty. Ten zadní má 13Mpx snímač s optikou se světelnosti f/2,0 a přední fotoaparát s 5Mpx snímačem. Obě optiky by měly disponovat pěti prvky pro vyšší ostrost a menší distorzi obrazu. Co se konektivity týče, nechybí GPS, A-GPS, Wi-Fi, Bluetooth 4.1, NFC a mobilní data v podobě 3G a 4G sítí s podporou LTE šesté kategorie. Telefon je poháněný velkou baterii o kapacitě 4 100 mAh, která slibuje opravdu velmi pěknou výdrž.

Huawei

Software: Android a Emotion UI

Nikoho nepřekvapí, že Huawei nadále pokračuje s Androidem, obzvláště po tom, co Huawei prohlásilo, že nehodlá dělat v blízké době žádné Windows Phone telefony. Samotný telefon běží na Androidu 4.4 KitKat a na něm běží nadstavba Emotion UI v nejnovější verzi, tedy 3.0.

Huawei Ascend Mate 7

To přináší jednodušší ovládání jednou rukou, které přijde vhod hlavně u tak velkého telefonu, kterým je Mate 7. V prostředí byl předělán i samotný design systému a pozměněny byly i aplikace pro hovory, kontakty, nebo zprávy, které můžete nyní jednoduše přepínat jednoduchým gestem do strany.

Dostupnost a cena

Telefon bude dostupný v několika zemích včetně České republiky. U nás se bude prodávat za doporučenou cenu 12 990 korun a na trh se telefon dostane v průběhu října 2014, takže někdy příští měsíc. U nás bude dostupná bílá a stříbrná barva.

Huawei
Diskuze ke článku
Mário Pliska
Mário Pliska
Peknej stroj! Huawei zacina ty ceny taky pekne kotlit...:))
Refael
Na jiných serverech píší, že Mate 7 má slot pro karty,tak jak to teda je?
granch
Vypada jak HTC
Tomáš Jalovec
Moc pěkný šestipalec. Tak ještě si počkat, zda bude nový Nexus, bude-li, mít také těch cca 6" a pokud ne, favorit na nový stroj.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze