Huawei P8 max: obrovský displej a velká výdrž

15

Kromě klasicky velkého modelu P8 dnes na tiskové konferenci představil Huawei také model P8 max. Tím se tak zařadil po bok dalších společností, které současně vypouštějí na trh také větší modely s přídomkem max a osvěžují tak nabídku dané společnosti. Huawei se toho ale opravdu nebál a přispěchal rovnou s 6,8palcovým modelem.

Huawei P8 max – první pohled

Úvod

Co se týče vzhledu, ten si model P8 max propůjčil od standardní verze P8, zachována tak zůstala kovová konstrukce a také prémiové kovové materiály. Razantně však povyrostly rozměry, což se váže k úhlopříčce displeje, která povyskočila z 5,2 na 6,8 palců. Takový malý tablet, chtělo by se říci. Huawei se však i přesto dušuje, že tento tabletofon stále bez větších problémů umístíte do běžné kapsy kalhot. To náš test ale příliš nepotvrdil. Zachovány rovněž zůstaly také fotografické schopnosti, za což jednoznačně chválíme a z P8 max by se bez problému mohl stát jeden z nejlépe fotografujících tabletofonů. To ale ukáže až čas.

Huawei P8 max

TIP: Huawei P8 oficiálně: luxusní design a špičkové vnitřnosti

Design

Jak jsme již nakousli, design P8 max si vzal inspiraci z modelu P8, opět se tedy můžete těšit na špičkové zpracování při zachování velmi tenké konstrukce, konkrétně 6,8 milimetrů. Zachovány zůstaly také ovládací prvky, například tlačítko pro odemknutí displeje. Tělo smartphonu je navíc vyřezáno z bloku leteckého hliníku. Kov by se měl na těle Huawei P8 max vyjímat z 94 %, což je úctyhodné číslo. Rozměry se ustálily na hodnotě 182,7 x 93,0 x 6,8 mm, hmotnost pak činí 228 gramů.

Huawei P8 max

Displej

A pokračujeme rovnou tím nejzajímavějším, respektive největším. IPS displej s úhlopříčkou 6,8 palců nabídne poměr stran 16:9, tedy ideální rozložení pro konzumaci multimediálního obsahu. Bez zajímavosti rozhodně není ani to, že displej zabírá 83 % přední strany zařízení, což je ještě o něco více, než varianta bez přídomku max. Rozlišení se ustálilo na hodnotě FullHD, respektive 1 920 × 1 080 pixelů, jemnost tak činí 324 pixelů na palec. Huawei navíc dodává, že displej je díky speciální technologii značně úspornější, než u některých podobných tabletofonních zařízeních, kde je právě displej největším žroutem energie. Poměrně zajímavé je tvrzení, že na jedno nabití by měl nový Huawei P8 max vydržet až 15 hodin při neustálém sledování videa. Velký displej přímo vybízí k více úkonům zároveň, ani novince v podobě P8 max tak nechybí možnost rozdělit displej na dva menší, tedy tak, jak to umí i konkurence.

Huawei P8 max

Výkon a baterie

Výkonnostní složka je u verze max zastoupena téměř ve shodném vydání, opět se tedy můžete těšit na osmijádrový procesor (takt 2,2 GHz a 1,5 GHz), konkrétně Kirin 930, kterému budou sekundovat 3 GB RAM. Procesor je opět 64bitový. Interní paměť může být buď ve verzi 32 anebo 64 GB, lišit se opět budou přídomkem Premium a hlavně cenou, u vyšší verze je cena o 100 euro vyšší. Stejná je také konektivita, která zahrnuje kromě základů také Bluetooth 4.1 a nebo třeba LTE a podporu Dual SIM, kdy si budete moci vybrat mezi Dual SIM režimem, nebo druhý slot proměníte na slot pro paměťové karty microSD až do velikosti 128 GB. Plusem oproti standardní verzi je baterie s kapacitou 4 360 mAh, která by dle slov společnosti Huawei udrží přístroj při životě až dva dny při běžném používání.

Huawei P8 max

Fotoaparát

Co se týče fotoaparátu, primární nabídne rozlišení 13 Mpx, ten přední pak 5 Mpx, což je o 3 Mpx méně než v případě Huawei P8. Chybět nebude ani dvojtónová LED dioda a optická stabilizace obrazu, která se do těla opět vměstnala bez nutnosti vystoupení čočky nad okolní povrch. Fotoaparát nabídne stejné efekty, jako klasický model P8, těšit se tedy můžete například na režim luminografie (Light Painting), jeden ze čtyř profesionálních režimů pro snímání za slabého osvětlení, využívá manuální závěrku fotoaparátu Huawei P8 max pro zachycení širokých záběrů světla. Režim luminografie (Light Painting) dokáže v noci zachytit snímek tak, že v průběhu dlouhé závěrky kreslíte světlem, navíc je k dispozici živý náhled toho, jak bude vypadat výsledná fotografie. Další první technologie v oboru pro fotografování za slabého světla je režim kontroly expozice a náhledu. Huawei P8 max uživatelům umožňuje si prohlédnout, jak snímek bude vypadat ještě před pořízením a tak usnadňuje tvůrčí experimentování ve tmě. Chybět nebude ani „scénáristický“ režim pro natáčení videí až ze 4 zařízení zároveň.

Dostupnost

Cena Huawei P8 max by se měla ustálit na hodnotě 549 euro (cca 15 000 Kč) za verzi s 16GB interní pamětí, za verzi se 64GB úložištěm si Huawei bude účtovat 649 euro, respektive necelých 18 000 Kč. O dostupnosti na tuzemském trhu prozatím není jasno.

Technické parametry Huawei P8 max

Kompletní specifikace
Konstrukce182,7 × 93 × 6,8 mm, 228 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejTFT IPS, 6,8" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus
ChipsetHuawei Kirin 935, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor4 360 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2015, ?
Diskuze ke článku
pet
giganticke ramecky nad a pod displejem a k tomu tlacitka na displeji, dekuji nechci ani zadarmo
Honza Michálek
Honza Michálek
Můj současný smartphone má 5" a nevidím důvod proč by můj příští telefon nemohl být větší. Většinou mám prostor kam mobil vložit, bundu nebo batoh, proto by mohl mít bez problémů 5,7" v podobě mého vysněného Note 4, nebo i 6" v případě dostupnějšího Ascend Mate 7. Ale 6,8" palců už není normální! Nedokážu si představit k čemu může být výhodné mít tak obrovský displej na telefonu, když se vám i tak spousta webů či aplikací stále zobrazí v režimu pro mobily. Čeho je moc, toho je příliš....
mmm
Cena Huawei P8 max by se měla ustálit na hodnotě 549 euro (cca 15 000 Kč) za verzi s 16GB interní pamětí?!
Huawei P8 max nemá 16GB ale 32GB !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze