Huawei MediaPad X1 zachycen na fotografii

Čtyřjádrový tablet MediaPad X1, jenž údajně pilně připravuje čínský Huawei, byl právě zachycen na jedné fotografii vedle 5,7palcového tabletofonu Galaxy Note 3. Vzhledem k údajným specifikacím a vzhledu by MediaPad X1 mohl o zákazníky soupeřit s tabletem Google Nexus 7 (2013).

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



O tom, že Huawei připravuje nový Full HD tablet, jsme vás informovali už na konci ledna. Nyní se však ukázala první fotografie, na které je tablet vyfocen v reálu a navíc položen vedle dobře známého přístroje, kterým je v tomto případě tabletofon Galaxy Note 3.

huawei-mediapad-x1-new-android-tablet

Podle zahraničních médií bude tablet pohánět čtyřjádrový procesor Huawei HiSilicon 910 (4 × ARM Cortex-A9) o taktu 1,6 GHz. Procesoru by pak měly vypomáhat 2 GB paměti RAM a displej dorostl do velikosti 7 palců, do vínku přitom dostal zmiňované Full HD rozlišení 1 920 × 1 200 pixelů a zobrazovací technologii IPS.

Jako systém zvolilo Huawei Android ve verzi 4.2 Jelly Bean a dá se očekávat i hutná nadstavba Emotion UI. Ve výbavě tabletu by dále neměl chybět čip GPS, 5Mpix fotoaparát, 1,3Mpix webkamera, Bluetooth, slot na paměťové karty typu microSD a systémový port microUSB. Volitelně by měl také podporovat rychlé sítě LTE. Šušká se i o tom, že tablet bude dostupný ve dvou barevných variantách.

Tablet je navíc údajně tlustý pouhých 7,5 mm a jeho hmotnost činí jen 239 gramů. Více se však o novém tabletu od Huawei s největší pravděpodobností dozvíme na veletrhu MWC 2014. Zajímavé bude především to, za kolik se čínská společnost rozhodne tablet prodávat.

Zdroj: PhoneArena, Weibo