Huawei MediaPad M3: kvalitní displej a špičkový zvuk

13

V rámci veletrhu IFA 2016 si Huawei omladil také své portfólio tabletů, když představil zbrusu nový model MediaPad M3. Celohliníková novinka se může pyšnit skutečně špičkovým displejem o úhlopříčce 8,4 palce nebo výkonným hardwarem. Vhod jistě přijdou také kvalitní stereo reproduktory, dostatečný úložný prostor nebo představení varianty s podporou LTE.

Huawei MediaPad M3

Nový tablet Huawei MediaPad M3 zaujme na první pohled štíhlým vzhledem, kdy se tloušťku podařilo dostat na 7,3 milimetrů. I přes celohliníkové tělo je hmotnost velmi příjemných 310 gramů, což je u tabletu s 8,4palcovým opravdu slušná hodnota. Samotný displej bude uživatele rovněž lákat, neboť nabízí vysoké 2K rozlišení. Nic nebylo ponecháno náhodě ani pod kapotou, kde nacházíme osmijádrový procesor Kirin 950 a 4GB porci operační paměti. Obávat se nemusíte ani o úložný prostor, k dispozici bude verze s 32 GB či 64 GB, přičemž v obou případech nebude chybět slot pro paměťové karty.

Huawei MediaPad M3

Huawei vyzdvihuje také zvukovou stránku. Nejen že došlo k nasazení dvojice reproduktorů, ale výrobce na audiu spolupracoval se společností Harman Kardon, která je předním inovátorem v oblasti zvukové techniky. Kromě toho, značka AKG, dceřiná společnost Harman International, která se specializuje na mikrofony a sluchátka, vyvinula sluchátka AKG H300 speciálně pro využití s tabletem Huawei MediaPad M3. „Harman Kardon se věnuje tvorbě nejlepších světových audio produktů, přičemž máme za sebou dlouhou historii spolupráce s top značkami, abychom vytvořili ty nejlepší vylepšení na trhu,“ uvedl Dinesh Paliwal, předseda, prezident a CEO společnosti Harman Internetional. „Jsme hrdí, že se Huawei, zařadil mezi vybranou skupinu našich globálních partnerů. Kvalita zvuku, kterou zákazníci získají s modelem MediaPad M3, je důkazem naší mimořádné spolupráce.“

Nepřehlédněte: Huawei odhalil modely nova a nova Plus: pro dokonalé selfie

Z další výbavy můžeme zmínit operační systém Android 6.0 Marshmallow či čtečku otisků prstů. Skrze ní dokonce můžete ovládat celý systém. Krátký dotyk provede krok zpět, dlouhý dotyk zastupuje tlačítko s domečkem a posun doleva či doprava po čtečce vyvolá nabídku naposledy spuštěných aplikací. Nechybí dokonce hned dva osmimegapixelové fotoaparáty. Ten na zadní straně samozřejmě nepostrádá automatické ostření. Nouzi byste neměli mít ani o energii, kterou bude dodávat baterie s kapacitou 5 100 mAh. Huawei představilo také variantu s podporou LTE, které využijete prostřednictvím slotu pro nano SIM kartu.

Huawei MediaPad M3

Cena Huawei MediaPadu M3 by měla začínat na zhruba 9 500 Kč za Wi-Fi verzi se 32GB pamětí. Pokud budete chtít podporu LTE, připravte si téměř 11 000 Kč. Verze s dvojnásobným úložným prostorem vyjde na 11 000 Kč, respektive 12 200 Kč v případě podpory LTE. Přesná dostupnost i finální české ceny budou oznámeny později.

Technické parametry Huawei MediaPad M3 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce215,5 × 124,2 × 7,3 mm, 310 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8,4" (2 560 × 1 600 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 32 767), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 950, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor5 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2016, 11 000 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Huawei

Diskuze ke článku
Lukas
Pěkné, možná do toho půjdu. Jen mám strach jak ten android zvládne přehrávání videí a české titulky.
ICE
5100 mAH je výsměch. Ještě si výrobci neuvědomili, že jestli něčím iPad válcuje ostatní tablety, tak je to výdrž?
Zafata
Ta baterka by mohla byt aspon 7000 mAh. Jinak to vypada perfektne. Jsem zvedavy na vydrz, ale ten displej si cucne dost.
Tomáš Vaněk
Tomáš Vaněk
Tak ten je...mám loňský M2(3GB RAM) a myslel jsem,že tak 3 roky nebudu měnit,ale i když je cena vyšší než za loňský,jdu do něj...už s M2 absolutní spokojenost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze