Huawei úspěšně dokončil testování 5G na Faerských ostrovech

Huawei úspěšně dokončil testování 5G na Faerských ostrovech
  • Společnosti Huawei a Faroese Telecom uskutečnily první telefonický hovor prostřednictvím nové sítě 5G na Faerských ostrovech, kterou bude zajišťovat právě Huawei
  • Zákazníci Faroese Telecom se tak mohou těšit, že ve vybraných lokalitách budou moci síť 5G používat už na sklonku léta

První skutečné testování budoucí sítě 5G na Faerských ostrovech bylo nedávno úspěšně dokončeno. Společnost Huawei, jeden ze světových lídrů ve výrobě technologií pro sítě 5G, dodala vybavení společnosti Faroese Telecom. Obě firmy na projektu úzce spolupracují od roku 2015.


Ve společnosti Huawei máme silného partnera a po několika letech úspěšné spolupráce se těšíme na to, až zažijeme změnu, kterou 5G přináší. Díky dostupnosti nových technologií budou Faerské ostrovy ještě lépe propojeny, než jsou dnes,“ říká Eva Skeel Nolsø, marketingová ředitelka ve společnosti Faroese Telecom.

Faerské ostrovy čelí z hlediska dosažení úplného pokrytí mobilní sítí mnoha geografickým komplikacím, jelikož souostroví pokryté horami je spojeno řadou tunelů na pevnině i pod mořem. Navzdory tomu se Faerské ostrovy mohou již po mnoho let pochlubit působivým pokrytím mobilním signálem.

Za posledních několik let si obyvatelé Faerských ostrovů zvykli na mimořádně vysoký standard mobilní komunikace. Přestože naše země leží v Severním tichém oceánu, což může být pro mnoho lidí synonymem konce světa, obyvatelé Faerských ostrovů nepovažují svoji zemi za území nepokryté mobilním signálem. S pokrytím 98,6 % veškeré pevniny i moře sítí 4G napříč celým souostrovím mají obyvatelé k dispozici silné spojení mezi sebou navzájem i s okolním světem bez ohledu na to, zda se právě nacházejí na vrcholku hory nebo projíždí tunelem,“ doplňuje Eva Skeel Nolsø.

Společnost Huawei je s dlouho očekávaným prvním hovorem prostřednictvím 5G také velmi spokojena. „Jsme velmi potěšeni, že jsme spolu s Faerskými ostrovy mohli učinit další důležitý krok na cestě k možnostem, které nabízejí sítě 5G. Tento úspěšný test znamená, že společnost Faroese Telecom bude brzy schopna nabídnout komerční využití technologií 5G,“ říká Mads Rasmussen, technický ředitel společnosti Huawei.

První hovor prostřednictvím sítě 5G na Faerských ostrovech proběhl 6. června 2019 ve 2.23 odpoledne za použití nejrychlejšího telefonu pro 5G, Huawei Mate 20X. Právě na tomto přístroji Huawei a Faroese Telecom naměřili rychlost stahování vyšší než 1GB za sekundu, což je téměř desetkrát více, než na co jsme zvyklí v případě sítí 4G.

Diskuze ke článku
Pesedm
,,už na sklonku léta,,
a u nás nejdříve za 10 let :)))
kokotoska
ten UL to je moc moc blby vtip...
TRUMP
Huawei úspěšně nainstaloval zadní vrátka. Bravo
Doradoradora
Faerské ostrovy jsou v atlantském oceánu, ne v Tichém

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze