Huawei dodá Mate 40 Pro bez ochranného pouzdra. Výrobce se obhajuje přírodou

Huawei dodá Mate 40 Pro bez ochranného pouzdra. Výrobce se obhajuje přírodou
Fotografie: Huawei.com
  • Huawei se zřejmě inspiroval u Applu a rozhodl se omezit příslušenství
  • K novému modelu Mate 40 Pro nepřibalí praktické ochranné pouzdro

Huawei včera oficiálně představil novou vlajkovou loď Mate 40 Pro, která právě dnes vstupuje do předprodeje na českém trhu. Vybírat můžete mezi černou a stříbrnou verzí, přičemž druhá jmenovaná je exkluzivně k dispozici pouze v oficiálním obchodě Huawei. Cena novinky činí 33 999 Kč a prodej vypukne 11. listopadu. Pakliže zvolíte možnost předobjednání, získáte zdarma bezdrátová sluchátka FreeBuds Pro.

Huawei Mate 40 Pro

Možná ještě zásadnější než zveřejněné informace o dostupnosti a ceně však je, že se Huawei rozhodl nepřibalit společně s telefonem silikonové ochranné pouzdro. Chcete znát důvod? Dle slov výrobce jde o ochranu přírody. Že jste to již někde slyšeli? Ano, obdobnou formulkou nás nedávno obohatil také Apple, který zdůvodňoval, proč k iPhonům nedává nabíječku. Jak jsme si ale ukázali, o přírodu Applu rozhodně nejde, protože v důsledku bude životní prostředí trpět mnohem více.

Huawei se tak zcela zjevně inspiroval Applem, ale odstranit nabíječku si prozatím netroufl. Došlo tak pouze k tomu, že k prémiovému telefonu vám výrobce nedá ani veskrze obyčejné ochranné pouzdro, které vždy přijde vhod a v rozměrné krabičce společně s velkým telefonem nezabírá nijak zásadní místo. Velmi jednoduše totiž mohlo být pouzdro již od výroby nasazeno na telefonu a nikoliv balené do malé krabičky, jako tomu dnes bývá zvykem.

Podobně jako u Applu tak zůstává gesto Huawei prázdné a mnozí uživatelé budou jistě nuceni v rámci ochrany nového a nijak levného zařízení kupovat ochranné pouzdro. Ve výsledku tak k takovému uživateli zamíří namísto jednoho balíčku balíčky dva. Co by bylo ekologičtější asi netřeba připomínat.

Huawei Mate 40 Pro

Rozměry162,9 × 75,5 × 9,1 mm, 212 g
DisplejAMOLED, 6,67" (2 772 × 1 344 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorHuawei Kirin 9000, 1×3,13 GHz + 3×2,54 GHz + 4×2,05 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 400 mAh
tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze