Huawei chystá dva levné mobily a tablet. Na Google služby zapomeňte

7
Huawei chystá dva levné mobily a tablet. Na Google služby zapomeňte
Fotografie: evomag.ro
  • Nejlevnější bude Huawei Y5p s menším 5,45" displejem
  • Huawei Y6p bude mít větší displej nebo třeba ultraširokoúhlý fotoaparát
  • Chystá se též základní tablet s 8palcovým displejem

Skrze rumunský internetový obchod evomag.ro došlo k úniku tří novinek, které Huawei chystá. Ve všech případech půjde o základní zařízení: dva telefony a menší tablet.

Huawei Y6p

Nejlépe vybavenou novinkou má být Huawei Y6p s 6,3" IPS displejem, který nabídne HD+ rozlišení. V horní části bude malý výřez pro čelní 8megapixelový fotoaparát. Na zadní straně objevíme sestavu tří fotoaparátů. Hlavní 13megapixelový doplňuje 5megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 2megapixelová kamerka pro práci s hloubkou ostrosti. Na zádech je možné spatřit také kapacitní čtečku otisků prstů.

Huawei Y6p
Huawei Y6p

Procesorem je Helio P22 od MediaTeku a podporuje jej 3GB RAM. Pro data je připraveno 64GB úložiště a slot pro paměťové karty. Potěší baterie s kapacitou 5 000 mAh, méně pak starý konektor microUSB. Nasazen je Android 10 a nadstavba EMUI 10.1, což znamená jediné – žádné Google služby. Cena by se měla v přepočtu pohybovat kolem 4,5 tisíce korun.

Huawei Y5p

Méně náročným uživatelům bude určen Huawei Y5p, což naznačuje i displej s většími rámečky. IPS panel má 5,45" úhlopříčku. Nad displejem je čelní 5megapixelový fotoaparát, na zadní straně pak pouze jeden 8megapixelový fotoaparát.

Huawei Y5p
Huawei Y5p

Pod kapotou je opět Helio P22, tentokrát však již jen s 2GB RAM a 32GB úložištěm. Zachován zůstal slot pro paměťovou kartu. S ohledem na menší displej nevadí baterie s kapacitou 3 020 mAh. Naopak microUSB moc nepotěší. Se systémem je to stejné jako u modelu Y6p. Cena by měla být v přepočtu kolem 3,5 tisíce korun.

Huawei MatePad T8

Nakonec je zde tablet MatePad T8. Bude opět určen spíše nenáročným uživatelům. Nabídne klasický LCD displej s 8 palci a rozlišením 1 200 × 800 pixelů. Nad zobrazovačem má své místo 2megapixelová kamerka, zatímco na zadní straně je základní fotoaparát s 5 megaipixely. Pod kapotou se nachází osmijádrový procesor MTK8768 s 2GB operační pamětí. K dispozici bude 16/32GB úložiště, ale nebude chybět slot pro paměťovky. Zbývá informace o baterii, její kapacita činí 5 100 mAh. I zde je Android 10 bez Google služeb. Cena by měla po přepočtu startovat pod hranicí 3 tisíc korun.

Huawei MatePad T8
Huawei MatePad T8
Diskuze ke článku
piiiifa
so je to kurfa sa odpat ? to je tezky projef zoufale situace ve ktere huawei je... mimo cinu temer neprodejne. Ted jeste vystipat huawei z EU z vystavby 5G a bude to uplna facka pro jejich penezenku. Americky bolsevik se snazi a zatim to ma i vysledky... co bude dal, kdo vi... mhmmmm
Ondřej
Je mi to úplně jedno, mmhmmm.
Eedx
Jak vidim MicroUSB, dal nectu. Bezcenne kramy. Proc sakra MicroUSB v roce 2020?!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze