Huawei a Leica: jak to bylo se spoluprací na fotoaparátu P9?

20

Čínský Huawei se u nových modelů řady P9 chlubí logem známé německé společnosti Leica u fotoaparátů. Objevily se však spekulace, že jde pouze o reklamní tah a Leica na vývoji nijak nespolupracovala a poskytla pouze licenci na použití svého jména. Objasnění do celé situace formou vyjádření poskytl přímo Huawei.

Huawei P9

Huawei před nedávnou dobou představil své klíčové modely pro letošní rok – P9 a P9 Plus. Oba se chlubí špičkovou výbavou, ve kterých vyčnívá například 12megapixelový fotoaparát s optickou stabilizací, který je doprovázen logem věhlasné společnosti Leica, která se zabývá výrobou fotoaparátů již dlouhá desetiletí. Objevily se však spekulace, že jde spíše jen o marketingový tah a ve skutečnosti ke spolupráci na vývoji nedošlo. To se samozřejmě samotnému Huawei nelíbilo a přispěchal s vyjádřením, kde vše uvádí na pravou míru.

TIP! Fotí lépe Huawei P9, nebo Samsung Galaxy S7? Zde je verdikt

Huawei P9

Dle slov Huawei byly modely P9 a P9 Plus navrženy ve spolupráci společností Huawei a Leica. Německá společnost pak byla zapojena do vývoje od samotného počátku a údajně se významně podílela na aspektech týkajících se fotoaparátu. Mezi příklady je uvedena barevná kvalita obrazu, zpracování obrazových dat, optimalizace a mechanická konstrukce modulu fotoaparátu. Nové modely Huawei současně splňují nejvyšší standard kvality společnosti Leica. Ve výsledku je zřejmé, že společnost Leica do vývoje fotoaparátu určitým způsobem zasahovala a ostatně to dokazují i velmi dobré výsledky fotografických testů.

Nepřehlédněte: Fotogalerie: porovnali jsme nový Huawei P9 s předchozím P8

Huawei P9 – první pohled z Londýna

Technické parametry Huawei P9 64 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce145 × 70,9 × 7 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (3 968 × 2 976), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetHuawei Kirin 955, CPU: 4×2,5 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:55 hodin
Dostupnostkvěten 2016, 14 990 Kč

Zdroje: androidauthority.com

Diskuze ke článku
leicomat
pochopitelně jde o marketingový tah. leica je jenom značka, kdysi slavné dokumentární foťáky a značku oživil panasonic, dneska to na profi focení nikdo nekupuje, je to drahý, technicky zaostalý.
Hexagon
Tak Leica s tym nema nic spolocne,Huawei si len zaplatil licenciuna meno,to je vsetko. V klamani je Huawei fakt dobry,viz. ramceky na obrazkoch a ramceky v skutocnosti.
Tomas
Redakcia by si to mala opravit nema opticku stabilizaciu.....
Hexagon
Ano,je to niekolko krat spomenute aj v prvom videu a stale bez opravy. Zda sa mi,ze sa to redakcia snazi umelo zakryt,zeby viali peniaze odtial? Huawei jasne povedalo,ze P9 ziadne OIS nema,lebo ho "nepotrebuje",ale s takymto argumentom mozu ist....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze