HTC U11 na kolenou. V testu odolnosti se zlomilo

18
HTC U11 na kolenou. V testu odolnosti se zlomilo
  • Novou vlajkovou loď od HTC otestoval YouTube kanál JerryRigEverything
  • Slušné výsledky zkazilo konečně zlomení v testu odolání ohybu

HTC U11 je novou vlajkovou lodí tchajwanského výrobce, která má jen ty nejvyšší ambice. Nabízí kvalitní displej, špičkový hardware, zvýšenou odolnost nebo kvalitní záznam videa. Exkluzivní je pak funkce Edge Sense, kterou jsme vám představili v našich prvních dojmech. Takto důležitý model nemohl uniknout pozornosti známého YouTube kanálu JerryRigEverything, který tradičně testuje odolnost nových telefonů a nebojí se je kompletně zničit. To byl bohužel případ i nového HTC.

Samotné tělo je zpracováno velmi dobře. Displej krytý sklíčkem Gorilla Glass 5 odolává škrábancům ze strany běžných předmětů. Totéž platí o zádech či kovovém rámu telefonu. Naopak snadno lze poškrábat čtečku otisků prstů. I přes silné poškrábání však funguje dobře. Fotoaparáty poškrábat prakticky nelze, oproti tomu LED diodový blesk je krytý pouze plastem a poškrábat ho nedá mnoho práce. Krátké vystavení displeje ohni neznamená žádné trvalé následky. Novinka od HTC však přeci jen na závěr kapitulovala a zařadila se do síně hanby. Při klíčovém testu pevnosti při ohybu totiž došlo nejdříve k trvalému ohnutí a následně ke zlomení celého zařízení, které navíc zásadně narušilo funkčnost.

Technické parametry HTC U11 64 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce153,9 × 75,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejSuper LCD 5, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, CPU: 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz, GPU: Adreno 540
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:19 hodin
Dostupnostčerven 2017, 20 000 Kč

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
Mike
Komu sa uz v realnom zivote niekedy zlomil telefon? Nikomu. To ze nepresiel tymto testom pre mna pri rozhodovani o kupe nehra vobec ziadnu rolu. Tento telefon sa HTC celkom podaril a to ze nepresiel tymto hlupym bend testom je irelevantne.
Areon
Na druhou stranu toto se asi nikomu nestane, ani v kalhotách nebude na telefon působit až taková síla jako ve videu kdy se o telefon zapře palcem a vší silou ho ohne :D . To už je dost fantasmagorický test. Ono není ani jak ověřit jakou silou na něj působil, jiné telefony mohl ohýbat menší nebo i větší silou "podle toho jak se vyspal" . Viděl jsem i test kde hodili do pánve spolu s vajicami zapnutý samsung a Iphone kdo z nich vydrží se déle smažit :D Ti lidi jsou šílenci.
Pavel
To je blbost... K tomu, aby tenhle test měl nějakou váhu, musel by testovat více kusů a hlavně použít nějaký přístroj, protože i když se bude snažit sebe víc, vždy bude vyvíjet na testovaný telefon jinou sílu.. obzvlášť když jsou testy od sebe třeba měsíc. Navíc on ohne všechny mobily, tu jen prasknul displej, to se třeba u dalšího kusu stát nemuselo. Tady se nedá mluvit o nějakém objektivním testováním....
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Má to smysl sem dávat takový technologický bulvár? Tento "youtuber" všechny ty věci ničí s úmyslem je zničit za každou cenu. Testy jsou zmanipulované a nepravdivé. Nexus 6P taky zlomil několikrát a údajně velmi lehce. No s tím telefonem nemám vůbec problém, že by se ohýbal nebo toho moc nevydržel a že ho nešetřím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze