HTC střední třídy možná dostanou osmijádra od MediaTeku

2

HTC už má aktuálně léta své největší slávy za sebou. Možná ale dojde na nutný krok, který by mohl dojít k oživení prodejů. Tchaj-wanská společnost totiž zřejmě začne osazovat své budoucí modely spadající do střední třídy levnějšími, ale výkonnými, osmijádrovými procesory výrobce MediaTek.

HTC poslední velký úspěch zaznamenalo se svou stávající vlajkovou lodí, HTC One. Její dny už jsou ale pomalu sečteny a zákazníci očekávají podobně skvostné parametry, jako měl předchůdce. Jak ale víme, snad až na výjimku s jablečnou příchutí, jeden model k vysokým zisků nestačí, HTC se tak zřejmě hodlá zaměřit také na střední třídu, kde opravdu má na čem pracovat. Ne, že by byly telefony z této kategorie špatné, jejich cena je však často trnem v oku. To by se však mohlo změnit.

K tématu: HTC vykázalo ve Q4 zisk jen díky prodeji podílu v Beats

Nejlepší HTC je sice povedený telefon, co ale střední třída?

V této cenové kategorii bychom se totiž měli dočkat nových procesorů. Výrobcem bude MediaTek, který je známý tím, že dokáže nabídnout konkurenceschopný výkon za výhodnější cenu. Toho by mohlo HTC využít a konečně bychom se tak mohli dočkat s konkurencí cenově srovnatelných zařízení. Konkrétně by se mělo jednat o procesory MT6592 a MT6592M. Jedná se o osmijádra a jsou využívána společnostmi Huwaei nebo Alcatel. Jedná se ale zatím pouze o spekulaci, nicméně jestli se takovýchto zařízení dočkáme, bude to určitě v tomto roce.

Zdroje: phonearena.com, gizchina.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Dúfam, že sa táto špekulácia nestane realitou ...
Jiří Batěk
Jiří Batěk
Proč jako?To by bylo to nejlepší co může htc udělat!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze