HTC One získává v ČR aktualizaci na Android 4.4.2 KitKat

99

HTC dodrželo své slovo a během ledna začalo aktualizovat svůj vlajkový model na nejnovější verzi operačního systému Android. KitKat se dnes dostává také na české kusy HTC One a přinášíme vám galerii obrázků a také první dojmy z nového prostředí.

HTC One bylo představeno již téměř před rokem, kdy startovalo s operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean. Podpora v případě tohoto modelu je ze strany výrobce prozatím opravdu příkladná a nové verze operačního systému od Googlu získává pravidelně a mezi prvními, pokud opomeneme zařízení Nexus. To se nyní znovu potvrdilo, neboť HTC již v listopadu slíbilo, že v průběhu ledna se běžná verze HTC One dočká aktualizace. Před několika dny proces začal a dnes nejnovější Android dorazil také do České republiky.

Čtěte také: Recenze HTC One – Jediný rytíř v zářivé zbroji

HTC One

Aktualizaci vám telefon nabídne sám, případně ji snadno vyvoláte přes kontrolu dostupných novějších verzí. Na aktualizaci nás upozornil čtenář Lukáš Harazim, kterému tímto děkujeme. Na redakčním HTC One nám aktualizace s označením 4.19.401.8 dnes rovněž naskočila a její velikost činí 308,24 MB. Ke stažení proto určitě doporučujeme použít Wi-Fi a před samotnou aktualizací mít dostatečně nabitý telefon.

HTC One a aktualizace na Android 4.4.2

První část instalace trvá zhruba 10 minut, během kterých budete svědky pouze obrazovky s načítáním. Poté se telefon restartuje a dojde k optimalizaci aplikací, zde již závisí, kolik jich v telefonu máte. To zabere další jednu až dvě minuty. Ve výsledku je tedy telefon za 12 minut aktualizován a znovu přihlášen do sítě, již s novým Androidem 4.4.

Aktualizace přináší především nejnovější Android 4.4.2 KitKat. Prostředí Sense nepovýšilo a zůstalo tedy na verzi 5.5, které dorazila již s předešlým Androidem 4.3. Z tohoto důvodu si v podstatě mnoha nových věcí nevšimnete. Co vás asi, stejně jako mě, upoutá nejprve, je indikace stavu baterie. Ta se po vzoru Androidu 4.4 změnila ze zelené na bílou. Další novinky si můžete všimnout v nastavení, kde přibyla položka Tisk, což je možnost cloudového tisku. HTC samo uvádí, že přibyly nové Bluetooth profily podporující více interakcí médií. Změna se dotkla také prohlížeče, který již nepodporuje Flash.

Změnu najdete také při přidávání příloh v Gmailu. Vše je provázáno s Google Diskem. V prostředí se také proměnili informační tabulky, například informace o tom, že e-mail byl odeslán. Nově již nejde o tabulky ale o oválné bubliny. Přehledněji se pak vybírají přílohy různých formátů. Dle očekávání lze také jako výchozí aplikaci pro SMS zprávy nastavit aplikaci Hangouts. S aktualizací zde máme také návrat alfanumerické klávesnice, kterou mnozí uživatelé ve verzi 4.3 postrádali. Pozitivně hodnotím chod systému, který působí stejně dobře, jako na podařené verzi s Androidem 4.3.

Novinky v Hangouts a Gmailu

Další novinky jsme v prvních chvílích s telefonem nezaznamenali, což je právě důvod stále stejné verze mohutné nadstavby Sense, která Android 4.4 překrývá. Dorazil Android 4.4.2 Kitkat i na váš HTC One? Pokud ano, podělte se o své dojmy s ostatními čtenáři v diskuzi pod článkem.

Technické parametry HTC One

Kompletní specifikace
Konstrukce137,4 × 68,2 × 9,3 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 3, 4,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát4 Mpx (2 688 × 1 520), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 100 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2013,
Diskuze ke článku
Lukáš Harazim
Lukáš Harazim
Naposledy upraveno: 28. 1. 2014 12:16
Nemate zac.
roman
Aktualizace mi prisla ale hlasi to ze je poskozena a nic se neztahne.
stenly
zajimalo by mr jestli je mozne jestli kitkat bude i na baterku uspornejsi o neco malo vic nez 4.3 o pameti se jiz psalo a tak me zajimaji dalsi poznatky,kdyz tak se prosim podelte :-)
pavel
Ahoj! při pokusu o aktualizaci mi ji to normálně najde a když dám stáhnout tak mi to v horní liště napíše ze stahování se nezdařilo.. nevíte někdo co s tím?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze