HTC One X se vybíjí rychleji, než by mělo: oprava je na cestě

2

Jak už jste jistě pochopili z našich článků, nová série výrobce HTC jménem One patří mezi špičku současného trhu smartphonů a nehledě na některé nedostatky nabízí skvěle vyvážené přístroje. Vlajková loď série, HTC One X, však podle všeho strádá nepříjemným bugem v softwaru, který zapříčiňuje rychlejší vybití baterie.

Všemu je vinou soubor NvCPLSvc.apk, který se nachází ve složce /system/bin, zatímco jeho správné umístění by mělo být ve složce /system/app. Tato malá minela ale vedla k tomu, že softwarový správce výkonu čipsetu nepracuje tak, jak má a smartphone rychleji ztrácí drahocennou výdrž. Nejedná se o nic dramatického, ale výdrž při správné konfiguraci by měla být lepší.

TIP: Podívejte se také na naše srovnání nové trojice, dojmy z HTC One X a test jeho fotoaparátu.

Naštěstí jeden z uživatelů vývojářského portálu XDA, mike1986, při vývoji své vlastní ROMky pro přístroj HTC One X tento problém našel a dokázal zajistit menší opravu. Jediné, co potřebujete udělat je stáhnout upravený apk soubor a přenést jej do správné složky, což můžete v rootovaném přístroji udělat prostřednictvím správce souborů. Pak už stačí pomocí konzole Recovery vyčistit cache a máte vystaráno. Více se dozvíte na stránkách XDA.

Pokud svůj přístroj rootovat nechcete, budete si muset počkat na oficiální opravu od HTC, která doufejme příjde co nejdříve s dalším updatem. Pozorujete horší výdrž na svém HTC One X nebo jste s výdrží baterie spokojeni?

Zdroje: talkandroid.com, forum.xda-developers.com

Diskuze ke článku
pazzy
Moje iksko vydrží celý pracovní den a před večerním nabijenim mám okolo 25 až 30 %, takže mi nějaká 2 až 3 % navíc nestojí za root telefonu.
borsuk
Odkazy ke stazeni uvedeneho souboru jsou nefunkcni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze