HTC One (M8) Ace/Vogue téměř představeno (6× aktualizováno)

HTC se do telefonů v letošním roce hodlá zřejmě pořádně obout a na obzoru je hned několik derivátů vlajkové lodi One (M8). Dočkáme se například levnější, plastové varianty, která bude šetřit jen na materiálech. Displej bude nadále špičkový, stejně jako výkon. Dojde dokonce na 13megapixelový fotoaparát nebo podporu sítí LTE.

Aktualizováno 30. 5. 2014

Příchod odlehčené varianty HTC One (M8) je na spadnutí. Nyní už se informace o novém modelu nacházejí například na oficiálních stránkách čínského zastoupení HTC. Všechny obrázky jsme zveřejnili již v minulé aktualizaci. Nové informace hovoří o fotoaparátech, které nabídnou 13 megapixelů na zadní straně a 5 megapixelů na čelní straně. Unikl také další rozdíl mezi levnějším a dražším modelem. One (M8) Ace/Vogue bude postrádat infračervený port a nebude tudíž možné na dálku ovládat například televizi.

Důležité je rovněž datum představení. Oficiálně by se měl světu nový model ukázat příští týden 3. června.

Aktualizováno 28. 5. 2014 – 13:30

O několik hodin později se na světlo světa dostaly produktové fotografie budoucího HTC One (M8) Ace. Mnoho dalšího však neprozrazují. Víme, že i levnější model nabídne možnost odemknutí displeje dvojitým poklepáním. Překvapivě nabídne levnější model výkonnější procesor s taktem 2,5 GHz. Současné One (M8) má takt 2,3 GHz.

Aktualizováno 28. 5. 2014 – 10:10

Dle posledních informací se zdá, že HTC One (M8) Ace/Vogue je za rohem. Unikají nové snímky, které novinku zachycují také v červené a modré barevné variantě. K představení by údajně mělo dojít již 3. června.

Aktualizováno 26. 5. 2014

Po několika dnech tu máme další informace ohledně cenově dostupnější varianty HTC One (M8). Vůbec poprvé dochází ke změně jména, respektive možné změně. Nový model by se mohl jmenovat HTC One (M8) Vogue. Přídomek Ace je však stále ve hře. Poslední spekulace nicméně do hry opět vracejí 5palcový displej a výbavu zcela totožnou s vyšším modelem. Samozřejmě vyjma duálního fotoaparátu. Odlišností pak bude především plastové tělo. Zmiňuje se také cena, která by měla činit přibližně 480 dolarů, tedy v přepočtu necelých 10 000 Kč.

HTC One (M8) Ace/Vogue

Aktualizováno 23. 5. 2014

O levnější variantě HTC One (M8) Ace je znovu slyšet. V prvé řadě se jeho podoba objevila na čínském serveru TENAA. Další informace, kterou zveřejnil @evleaks, se týká displeje. Dle dřívějších spekulací měl mít úhlopříčku 5 palců. Nově se však hovoří „jen“ o 4,7palcové úhlopříčce.

Aktualizováno 22. 5. 2014

Původní spekulace ohledně tohoto modelu jsou dnes potvrzeny uniklými informacemi o datu vypuštění, tedy 3. června. Nebylo sice specifikováno, jestli bude novinka tento den představena či vstoupí do prodeje, každopádně bychom se o ní měli oficiálně dozvědět. Ohledně specifikací se nic nového neobjevilo, model má mít velmi podobné parametry jako HTC One (M8) až na pár výjimek, kterými jsou například fotoaparát nebo samotná konstrukce.

Původní informace z 21. 5. 2014

První informace o tom, že HTC zřejmě chystá i cenově dostupnější variantu své vlajkové lodě, jsme vám přinesli již minulý měsíc. Věci se však nyní dávají konečně do pohybu a znovu se mluví nyní již o HTC One (M8) Ace. Právě přídomek Ace má značit cenově dostupnější model, jehož tělo má být vyrobeno z polykarbonátu a být více zaoblené, což by mohlo prospět ergonomii. Tento fakt potvrzuje první uniklý render, na kterém by chystaný model měl být zachycen. Vše navíc ještě podpořilo samo HTC, které na svém Twitteru uvedlo, že se brzy dočkáme ještě ladnějších křivek.

HTC One (M8) Ace

O výbavě levnějšího modelu se zatím jen spekuluje. Neměla by se ale výrazněji lišit od stávající vlajkové lodě. Opět se dočkáme pětipalcového displeje s FullHD rozlišením, čtyřjádrového procesoru Snapdragon 801 nebo 2 GB RAM. Na zadní straně se nicméně bude nacházet jen jeden fotoaparát. V místě, kde se na One (M8) nachází sekundární čočka, bude na One (M8) LED dioda. A odhadovaná cena? Údajně pouze zhruba 480 dolarů, což by v přepočtu bylo necelých 10 000 Kč.

Zdroje: twitter.com, ifanr.com, phonearena.com, unwiredview.com, ifanr.com, gsmarena.com, htc.com

Diskuze ke článku
Lukes - Ogier
Je opravdu moc hezke, ze HTC dela z One tolik derivatu, ale nemuzu si pomoct a rict nasledujici.... Neni to podraz na zakazniky? Dle me by stacilo One ci One mini. Tolik verzi. Kdo se v tom ma jiz vyznat.... V prubehu roku nahodou vyleze Samsung s necim jinym a budeme mit desatou verzi HTC One Prime 10.... Moment.... Zapomneli jsme tam dat tohle a mame tu One Prime 11.... V obchodech nebudou modely od HTC, ale jen derivaty HTC One.... Tento ace bude diky jednomu fotaku fotit lepe nez klasicky One.... Boze, at uz vyleze Nokia 930, i pres vsechny zvasty zdejsich "expertu" budu nejstastnejsi clovek na Zemi, a to mi staci....
JacoBee
bože a kdy bude htc one light a htc one hard a htc one mega...
ok
Podle ceny to vypadá jako když hliníkoví kryt a druhý fotoaparát stojí 6500 Kč :D
Valleyman
Myslím, že nadávání, že HTC One má hodně derivátů, je směšné. Podívejte se na Samsung, ten má S5, S5 mini, zoom, active, nemluvě o další vlajkové řadě Note + odnož Neo a nepočítaje ještě kupu nižších modelů. A mít nové HTC za deset tisíc je super, přímá konkurence pro LG G2/3 a (asi již bývalé) Nexusy...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze