Hospodářské výsledky Motoroly za Q2 2011: ztráta 85 milionů

Společnost Motorola Mobility přinesla hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí roku 2011. Z nich je patrná ztráta ve výši 85 miliónů dolarů. Pozitivních výsledků dosáhla Motorola v prodeji mobilních telefonů, a to i smartphonů.

Divize Motorola Devices, zahrnující mobilní telefony a tablety, dosáhla za uplynulé čtvrtletí čistých příjmů ve výši 2,4 miliard dolarů, což je ve srovnání se stejným obdobím loňského roku nárůst o 41 %. Bohužel se ale Motorola nevyhnula provozní ztrátě, která činila 85 miliónů dolarů. V loňském roce za stejné období zde byla v plusu a provozní zisk dosahoval hodnoty 87 miliónů dolarů.

Čtěte: Čtvrtletní výsledky Apple: opět rekordní zisky a tržby

A jak je na tom Motorola ohledně množství prodaných telefonů a tabletů za uplynulé čtvrtletí? Zde se Motorola může těšit z lepších čísel a nárůstu. Svého zákazníka si totiž našlo 11 miliónů mobilních telefonů, z toho 4,4 milióny přístrojů spadá do kategorie smartphonů (tzn. telefonů s operačním systémem). Pro srovnání, za stejné čtvrtletí roku 2010 se podařilo prodat 8,3 miliónů přístrojů, z toho 2,3 milióny smartphonů. Motorola uvedla na trh v letošním roce i vlastní tablet Motorola Xoom, kterého se podle výsledků za druhé čtvrtletí prodalo 440 000 kusů.

Čtěte: Tablet Motorola Xoom na fotografiích a ve videopohledu

Tablet Motorola Xoom

Šéf Motorola Mobility Sanjay Jha se vyjádřil v tom smyslu, že by se hospodářské výsledky mohly dostat na lepší čísla a do zisku v posledním čvrtletí letošního roku. Spokojenost vyslovil zejména s úspěšnými prodeji v Číně a Latinské Americe, které jsou ve srovnání s loňským rokem dvojnásobné. Čisté výnosy divize Motorola Mobility jako celku dosáhly hranice 3,3 miliardy dolarů, což je oproti loňskému období posun směrem nahoru o 28 %.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze