Nový Honor 6: nová značka od Huawei ukazuje první telefon

32

Huawei model Honor 6 letos již představilo, ale to se ještě nevědělo, že tento čínský výrobce chystá rozdělit svojí výrobu pod druhý název, kterým je právě Honor. Honor je tak nová značka, která patří Huawei a první model tohoto výrobce bude právě nám již známý Huawei Honor 6, nyní pod jménem Honor 6.

Huawei Honor 6
Berlínská tisková konference proběhla ve velkém stylu

Jako recyklace se může jevit počínání společnosti Huawei, která nyní prakticky pouze přejmenovala Huawei Honor 6 a vydává ho pod novým jménem jako další telefon. Věci se ale mají trochu jinak a Huawei kompletně odděluje výrobu telefonů Huawei Honor a zakládá vlastní značku Honor. Prvním přírůstkem do této rodiny je pak Honor 6, který je prakticky přímou kopií Huawei Honor 6, akorát se dočkal několika malých změn.

TIP: Huawei Honor 6 oficiálně: směle proti TOP smartphonům

Honor 6

Původní Huawei Honor 6 byl představen v červnu letošního roku, tedy před čtyřmi měsíci. Huawei se pro nový Honor 6 rozhodlo udělat pouze několik malých úprav, které se týkají zejména podporovaných sítí a telefon také disponuje pouze jedním slotem na SIM kartu. Ostatní výbava zůstala zachována a Huawei tak se spuštěním značky Honor nemělo příliš práce a Honor 6 je jednoduchá kopie. To se týká také softwaru, který zůstal zachován a Honor 6 stále používá nadstavbu Emotion UI nad Androidem 4.4 KitKat. To, jestli telefony značky Honor dostanou časem vlastní nadstavbu, není známo.

Telefon si tak zachoval svojí 5palcovou úhlopříčku s FullHD rozlišením a finální jemností 445 bodů na palec. Panel je typu IPS, takže by měl nabízet nadstandadrdní pozorovací úhly. Na bocích telefonu pak není hliník, ani jiný kov, jak by to mohlo na první pohled vypadat, ale jedná se o klasický plast. Špičkovou hodnotou je pak tloušťka, která se zastavila na 7,5 milimetrech a telefon se tak zařazuje mezi ty nejtenčí na trhu.

Honor 6

Honor 6 se nemusí stydět ani za svojí výbavu, a to díky továrnímu čipsetu Kirin 920 s osmijádrovým procesorem a technologií big.LITTLE, spojuje tedy 4 úspornější jádra na frekvenci 1,3 GHz a 4 výkonnější jádra na frekvenci 1,7 GHz pro lepší správu výkonu a tím pádem také baterie. Operační paměť pak disponuje kapacitou 3 GB, což je velmi slušná hodnota, kterou známe z vrcholných modelů. Jednou ze zajímavostí je pak také 5Mpx přední fotoaparát.

Technické parametry Honor 6

Kompletní specifikace
Konstrukce139,8 × 68,8 × 7,5 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 920, CPU: 8×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-T628 MP4
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:11 hodin
Dostupnostříjen 2014, 8 999 Kč

Honoru 6 pak nechybí podpora LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, FM rádia a pomyslnou třešničkou na dortu je pak i infraport na horní straně zařízení. Šťávu telefonu dodává integrovaný akumulátor s kapacitou 3 100 mAh. Nejedná se tak o žádnou novinku, ale spíše přejmenovaný model zavedené značky, který na svém těle ponese název Honor místo Huawei. Nakonec zmíníme dostupnost, která má být ještě do konce měsíce října, a cenu 8 999 korun. V ČR a SR bude telefon zatím dostupný pouze v síti prodejen Alza. Operátoři telefon do nabídky zařadí až v druhé vlně.

Diskuze ke článku
Smarter
Co je vrchol kopirovani? Kdyz vyrobce okopiruje svuj novy vyrobek podle sveho staryho. To je opravdu nenapadlo nic zmenit, nic zlepsit, zadna inovace, nic. Patrne si mysli, ze je to uz dokonaly a nic vic zlepsit nelze nebo co.
Jan Pivoňka
Jan Pivoňka
To je hovadina. Jako výrobce bych udělal pouze řadu Honor. Dělat kvůli tomu novou značku? Jaj, neví co by dělali, nebo to snad má nějakou kladnou vlastnost?
Andrej Michalek
Namiesto toho, aby sa snažili jednotiť na čo najorezanejšiu ponuku najlepších produktov pre každého ešte vytvoria nie novú kategóriu, ale rovno novú značku. Úplný hnus. Ešte keby to bolo aspoň niečo úplne iné, napr. s Win Phone, ale je to presne to isté...CHAOS LVL999
honor6
Za cenu do 9000kč se zřejmě jedná o nejvýhodnější mobil dostupný v ČR, co se týče poměru výbava/cena. Potěšila podpora LTE-A. Jen velikost displeje 5" je pro mě nedostatečná:(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze