Honor nám v Las Vegas ukázal vlajkový View20: ohromí nejen fotoaparátem

aktualizováno o video
19
Honor nám v Las Vegas ukázal vlajkový View20: ohromí nejen fotoaparátem
  • Zbrusu nový Honor View20 je nejdražším modelem značky
  • Má velký 6,4palcový displej či procesor Kirin 980 s až 8GB operační pamětí
  • Chloubou je hlavní 48megapixelový fotoaparát od Sony
  • Za dva týdny se oficiálně představí na evropské premiéře v Paříži

Honor chystá pro Evropu svoji novou vlajkovou loď, svůj nejlepší a zároveň historicky nejdražší telefon. Jeho výbava si v ničem nezadá se skutečnými vlajkovými loděmi a jako první na trhu se bude moci pochlubit pouze malým kruhovým výřezem pro selfie fotoaparát přímo v displeji (tzv. in screen fotoaparát) místo rozměrných „notchů“.

Vyzkoušeli jsme první telefon s kruhovým výřezem

I když se evropská premiéra novinky chystá až za dva týdny v Paříži, my jsme měli možnost Honor View20 vyzkoušet už nyní v Las Vegas. Pro úplnost dodejme, že takřka zcela identický model pod názvem Honor V20 byl představen již v prosinci v Číně.

Dírka v displeji a véčka na zadní straně

Displej, zejména jeho horní část, zaujme na telefonu nejvíce. Bude to totiž vůbec první telefon na našem trhu, který se bude moci pochlubit takzvaným in-screen fotoaparátem (ten má zde vysoké rozlišení 25 Mpx), tedy malým kruhovým výřezem v levém rohu, kolem kterého je displej. Výsledkem je výrazně lepší využití plochy all-view displeje, který neruší klasický velký výřez. Naživo tato novinka vypadá skutečně dobře a než výrobci vymyslí fotoaparát skrytý za displejem, bude toto nejschůdnější možnost. Displej má jinak královskou úhlopříčku 6,4 palce a IPS technologii, oproti vlajkovému Huawei se v něm ale neskrývá čtečka otisků prstů, kterou najdeme klasicky vzadu.

A zadní strana zaujme hned po displeji. View20 totiž bude k dostání kromě klasické černé ve výrazné modré a červené barvě s výrazným „véčkovým odleskem“. Honor tomu říká nanotextura Aurora. K dispozici přitom budou výraznější odstíny modré a červené pro paměťové varianty 8 GB RAM/256 GB úložiště a umírněnější verze pro variantu 6 GB RAM/128 GB úložiště. Od výrobce máme potvrzeno, že do Česka se dostanou obě verze.

Celý zadní zrcadlový povrch je doslova magnetem na otisky, aby tedy telefon vypadal tak jako na fotkách, budete obětí leštění. Konstrukce je ale jinak prvotřídní, kovový rám solidně zpracovaný a telefon díky jeho příjemnému zaoblení padne i dobře do ruky. A vzhledem ke špičkovému poměru plochy displeje k tělu není smartphone ani nijak přehnaně velký.

48Mpx fotoaparát s umělou inteligenci

Chloubou nového Honoru View20 je rozhodně fotoaparát. Jako první telefon totiž přináší zbrusu nový čip Sony IMX587 s ohromným rozlišením 48 Mpx a velikostí senzoru půl palce. Za pomocí umělé inteligence pak Honor těží z vysokého rozlišení a množství informací, které z něho dostává. Díky funkci AI Ultra clarity složí několik snímků s vysokým rozlišením dohromady a složí z nich dokonalejší snímek. U nočních fotografií pak složí vždy 4 pixely do jednoho, čímž dosáhne zachycení většího množství světla. Druhý fotoaparát na zadní straně pak slouží k  měření hloubky ostrosti. Honor se pochlubil pokročilými funkcemi 3D snímání obrazu nebo třeba inteligentním počítáním kalorií jen pomocí vyfocení jídla.

Telefon pohání nový procesor Kirin 980, který najdeme třeba i ve vlajkovém Mate 20 Pro od Huawei, doplněný neurální procesorovou jednotkou starající se o umělou inteligenci. Honor vyzdvihuje speciální chlazení, trojici Wi-Fi antén nebo inteligentní GPS. Slušnou výdrž by měla zajistit 4 000mAh baterie, u které potěší ultrarychlé nabíjení až 23 W. Paměť telefonu bude 128 GB, nebo 256 GB (podle zvolené verze), slot pro paměťové karty ale přítomen není. Nový Honor View20 běží pochopitelně na nejnovějším Androidu 9 Pie, avšak s výraznou nadstavbou.

Kdy a za kolik? Počkejte si dva týdny

Honor View20 se tedy může pochlubit skutečně zajímavou výbavou, špičkovým fotoaparátem a novým typem displeje s in-screen fotoaparátem a jde o skutečně povedenou vlajkovou loď.

Česká cenovka se bude pohybovat zhruba kolem 16 až 18 tisíc Kč, na přesnou cenu a dostupnost si však budeme muset počkat na oficiální evropskou premiéru, která proběhne za dva týdny v Paříži. Server mobilenet.cz bude u toho, tak nás nezapomeňte sledovat!

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.

Technické parametry Honor View20 8 GB / 256 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce156,9 × 75,4 × 8,1 mm, 180 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,4" (2 310 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx (8 000 × 6 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 980, CPU: 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostleden 2019, 16 990 Kč
Diskuze ke článku
ja
nema hnusny notch,ale hnusny prustrel:-D
Budha
No telefon je to pěkný a nabitý moderními technologiemi, ale je to přece jen ten "nebezpečný" Huawei před kterým varují mnohé bezpečnostní složky mnoha států. Tak bacha až budete fotit svou partnerku v nějaké intimní poze, protože nějaký "Rákosníček" se určitě kouká. ????????
Ondra
Kdo chce čínskej bazmek, koupí tohle, my ostatní si počkáme na "real deal", až vyjde galaxy S10
Martin
20k za niečo takéto :D :D :D :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze