Hliníkový Huawei P8 Lite míří na český trh, známe cenu

23

Huawei kompletuje svou letošní řadu modelů P8 nejlevnější variantou P8 Lite. Ta nabízí stále hliníkové tělo či pětipalcový HD displej. Vhod může přijít také osmijádrový procesor či podpora LTE.

Na konci minulého měsíce jsme se dočkali oficiálního představení Huawei P8 Lite. Jde o odlehčenou verzi vlajkové lodě. Přesto se můžete těšit na stylový vzhled podpořený hliníkovými materiály. Displej disponuje úhlopříčkou 5 palců a HD rozlišení. Kvalitní barvy i čitelnost zajistí technologie IPS. Výkon zajišťuje osmijádrový procesor Huawei Kirin 620 a 2 GB RAM. Interní 16GB paměť je rozšiřitelná paměťovými kartami. Avšak za předpokladu, že budete chtít využívat dvě SIM karty, o slot pro paměťovou kartu přijdete.

Huawei P8 Lite

Hlavní fotoaparát dostal do vínku 13 megapixelů, zatímco čelní kamerka 5 megapixelů. Jistě potěší, že Huawei neopomněl podporu rychlých dat v sítích LTE, včetně podpory všech u nás potřebných pásem. Novinka se na českém trhu objeví ještě v květnu a startovací cena činí 6 990 Kč.

Technické parametry Huawei P8 Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce143 × 70,1 × 7,7 mm, 131 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 620, CPU: 8×1,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:25 hodin
Dostupnostkvěten 2015,

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jab
Prosím šetřete už trochu s tím "známe cenu". Je jasné že kliknutí přináší peníze za reklamu (pročež nemůžete dát nejdůležitější informace do titulku a popisu článku), ale nějaká méně násilná forma ("Huawei oznámil cenu modelu P8 lite na českém trhu") by mi pomohla, abych se necítil toliko jako "zobrazovač reklamy".

Jinak za ty peníze hezký telefon. Je škoda, že si více výrobců nevzalo příklad z Xperií compact. Těch pětipalců už je jak hub po dešti. Nic proti nim, ale trocha originality by neuškodila. Znám stále dosti lidí, kterým vyhovuje menší telefon se špičkovými parametry.
Martin
Ještě by to chtělo video recenzi a budu maximálně spokojen ;-)
Denis
Bude video recenze? Děkuji
Andrew
Je zadní strana P8 lite z hliníku? Nebo jsou hliníkové pouze boční lišty zařízení? V některých first view recenzích se mluví o plastovém zadním krytu, jinde se dočítám o komplet allu konstrukci :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze